0
Recenze

Recenze: Fantastický zábavný Terry Pratchett – Ježibabin vysavač

Po předchozích recenzích na knihy povídek Draci na hradě Ruinově a Falešný plnovous vánočního dědečka vás vítám u recenze knihy povídek s názvem Ježibabin vysavač. Nebo, abych byla přesnější, Fantastický zábavný Terry Pratchett – Ježibabin vysavač.

Tuto knížku jsem si koupila sama, hned jak jsem si jí všimla v zadní části knihy Falešný plnovous vánočního dědečka. Možná je to zvláštní, protože na rozdíl od knihy Draci na hradě Ruinově jsem knihou Falešný plnovous vánočního dědečka nebyla tak nadšená, ale jsem člověk zvídavý a zvědavý, tak jsem si ji stejně koupila. Jak kniha, dle mého mínění, dopadla?

Trochu z historie

Terry Pratchett napsal tyto povídky v dobách, kdy byl mladým reportérem. Vycházely jednotlivě každý týden v místních novinách. Později tyto povídky jen mírně vylepšil a doplnil, ale snažil se je co nejvíc zachovat takové, jaké byly, když je jako mladý reportér vymýšlel.

A zpět do současnosti

Ježibabin vysavač se vzhledově drží předchozích dvou knih (Draci na hradě Ruinově a Falešný plnovous vánočního dědečka), opět mě zaujal krásnou obálkou, parádními ilustracemi a naprosto skvělým (a kreativním!) řešením textu. A co povídky? Skvělé. Po Falešném plnovousu vánočního dědečka (bože, ty dlouhé názvy!) jsem měla trochu obavy, ale naštěstí jsem si knihu užila. Stejně jako Draci na hradě Ruinově se mi sbírka těchto povídek opravdu líbila. Čtenář se seznámí s ježibabou, která létá na vysavači, s Drápkem a jeho ponorkou z vlašského ořechu, s trolly, kteří cestují za Ohnivým opálem, zažije zmrzlinovou bitvu a dokonce i cestování časem. A to ještě není vše! Povídky jsou originální a s jasným rukopisem světoznámého spisovatele Terryho Pratchetta.

O knize

Kniha Fantastický zábavný Terry Pratchett – Ježibabin vysavač má 319 stran a na nich Úvod a 14 povídek. Vydalo opět nakladatelství Talpress. O obálku a ilustrace se postaral Mark Beech, o překlad do jazyka českého Petr Miklica. Autorem je již několikrát zmíněný úžasný Terry Pratchett.

Vážně doufám, že vyjde další kniha podobných povídek z mládí Terryho Pratchetta.

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu