0
Recenze

Recenze: Fantastický zábavný Terry Pratchett – Falešný plnovous vánočního dědečka

Po skvělé zkušenosti s knihou Draci na hradě Ruinově jsem si přála knihu Falešný plnovous vánočního dědečka. Dostala jsem ji a teď vám mohu říct, co si o knize myslím.

Parádní obálka, skvělé ilustrace a vtipně řešený text dotvořili krásnou knihu jedenácti povídek Terryho Pratchetta. Jde o povídky vánoční, setkáte se v nich s vánočním dědečkem, který si hledá práci a vyzkouší různá zaměstnání. Setkáte se opět s obyvateli Postružinova, kteří se tentokrát pokusí o sváteční nákyp neobvyklých rozměrů nebo řeší záhadu praštěného počasí. Na originální povídky je zkrátka Terry Pratchett machr, to se musí nechat.

Můj dojem

Kniha s povídkami Falešný plnovous vánočního dědečka mě trochu zklamala. Obálka se mi moc líbí, ilustrace zbožňuji, řádkování i font jsou skvěle zvolené a kniha se mi dobře četla. Kde byl tedy problém? Samotné povídky mě tolik nezaujaly. Sbírka povídek v knize Draci na hradě Ruinově se mi líbila víc. Je to samozřejmě jen můj osobní názor, ale tady se mi líbily tak dvě povídky a ostatní byly dobré, ale ne až tak dobré, jestli mi rozumíte. Čekala jsem asi víc.

O knize

Kniha Fantastický zábavný Terry Pratchett – Falešný plnovous vánočního dědečka má 179 stran a na nich 11 povídek. Knihu napsal Terry Pratchett, do českého jazyka ji přeložil Petr Miklica. O tolik obdivovanou obálku a ilustrace se postaral Mark Beech. Vydalo nakladatelství Talpress.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu