0
Doporučené Recenze

Přichází nový příběh o Coco od Roberta Bryndzy, tentokrát s názvem Coco Pinchardová: Následky lásky a sexu

Dnešní knižní recenze se bude týkat knižní novinky od Roberta Bryndzy, s názvem Coco Pinchardová: Následky lásky a sexu. Recenzi na předchozí díl (Coco Pinchardová: Moje tlustá opilá svatba) si můžete přečíst zde.

Anotace (oficiální popis děje od nakladatelství)

Coco Pinchardová se po hrozných útrapách a mimořádně klikaté cestě konečně znovu vdala za fešného Adama, vrátila se do svého starého domu, dopsala svou další knihu a srovnala si vztahy s rodinou i s přáteli. Vypadá to, že ji čeká fantastický rok. To by ale nebyla Coco, aby všechno nezamotala a všechno se jí nezačalo hroutit jako domeček z karet!
Literární agentka Angie začala zastupovat její úhlavní nepřítelkyni, Rosencrantz začal pít, a aby toho nebylo málo, ani po svatbě s Adamem se Coco nepodařilo zbavit se ex-tchyně Ethel.
A k tomu všemu ještě zjistí, že je ve svých 44 letech zase těhotná. Co teď s tím? Má si tím vším procházet znovu? Panebože, tohle přece nemůže zvládnout ani nezdolná Coco Pinchardová!

Můj názor

Svítivě žlutá knížka příjemných rozměrů byla pro mě jednou z dovolenkových knih. Tedy knih, které si vezmu sebou na dovolenou, plácnu se s nimi na lehátko nebo na skládací židličku pod altánem u stanu a strávím příjemné odpočinkové letní okamžiky jejich čtením. S radostí mohu říci, že Robert Bryndza opěr nezklamal. Jeho zvláštní postava Coco Pinchardová, která mi nevím proč připomíná postavu vhodnou do Sexu ve městě, opět boduje. Tentokrát zjistí, že je těhotná, Kdo zná předchozí knihy, tak ví, že nejde o žádnou dvacetiletou prvorodičku, ale o 44 letou ženu s dospělým synem, krásnou rostoucí kariérou a novým manželem, do kterého je blázen. Těhotenství ji zjednodušeně řečeno zaskočí, a já se jí nedivím. Je v situaci, kdy si vizualizuje spíš krásné dovolené, vychutnávání si své kariéry a vášnivého manželství, než aby se chystala měnit plíny. Jenže jednou se na ochranu nehledí, a je to.

Coco vypráví příběh stylem deníku, takže místo kapitol najdete data, ale také najdete v textu plno přímé řeči. Během příběhu hlavní hrdinka nejen řeší překvapivou novou situaci s těhotenstvím, ale mnoho dalšího. Sotva to na jedné frontě vypadá dobře, začne se to sypat jinde. Jako v životě, že? Je to myslím povedený příběh, který si teď v létě příjemně vychutnáte, protože se hezky čte, zaujme a pobaví.

O knize Coco Pinchardová: Následky lásky a sexu

Knihu Coco Pinchardová: Následky lásky a sexu napsal Robert Bryndza, přeložila z anglického originálu Iva Bartíková. Obálku zpracoval Petr Hůlek. Kniha má 384 stran a vydalo ji nakladatelství Grada pod značkou Cosmopolis, kterým tímto za výtisk velice děkuji!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu