0
Doporučené Recenze

Coco Pinchardová: Moje tlustá opilá svatba

Možná se budete divit, ale tohle je první knížka, kterou od Roberta Bryndzy držím v ruce, ačkoli jeho jméno jsem už párkrát slyšela. Robert Bryndza je britský spisovatel, který žije na Slovensku. Píše také detektivky, ale Coco Pinchardová: Moje tlustá opilá svatba je román, i když se tam nějakého laického detektivního pátrání vlastně taky dočkáme.

Anotace (oficiální popis děje z nakladatelství)

Coco Pinchardová má za sebou dost nepříjemných, ale pro pozorovatele zvnějšku vtipných kotrmelců. Teď to vypadá, že se její život konečně vrací do normálu: Po bouřlivém rozvodu a kariérní krizi má nádherného, o čtyři roky mladšího přítele Adama, její spisovatelská kariéra se rozjíždí, a učí se dokonce vycházet se svojí příšernou bývalou tchyní Ethel. Nebo je to zas jenom na chvíli a osud jí připraví do cesty překážky, na kterými si bude zoufat, ale její okolí se nad nimi bude bavit? Coco má naštěstí pořád své přátele Chrise a Mariku a už dospělého syna Rosencrantze, na které se může spolehnout. A také na to, že se ze všeho může vypsat v e-mailech…

Můj názor

Trvalo sice pár stránek, než jsem se pořádně začetla, ale pak už se mi knížka četla krásně. Nečetla jsem předchozí knihu s názvem Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové, takže nevím, jak moc to příběhově navazuje, ale v této knize příběh začíná stěhováním syna hlavní hrdinky Coco, Rosencrantza, což je jméno, které jsem nikdy v životě neslyšela a abych ho vyslovila, musela bych na to jít po slabikách. Každopádně se ale hezky seznámíme s postavami knihy. Hlavní hrdinka příběh vypráví vlastně pomocí e-mailů, které zasílá různých lidem a vypráví v nich, co prožívá. A že je toho dost. Její šťastný vztah získá trhlinu a ona neví proč. Když se to ale dozví, je rozhodnuta stát po boku svého partnera v dobrém i zlém. Ačkoli dosud žila spokojeně, najednou se věci převrací vzhůru nohama a Coco se musí vyrovnávat se vším, co jí najednou osud hází pod nohy. Ale je to pořádná ženská, co se jen tak nedá!

Já osobně myslím, že je kniha dobrá, četla se dobře, občas mě dokonce rozesmála. Autor často přidává Coco a dalším postavám takové lascivní chování, je tam spousta dvojmyslných narážek a eroticky motivovaných myšlenek. Není to erotický román, to bych zase neřekla, ale působí na mě myšlení Coco trochu pubertálně, což je asi autorovým úmyslem, (i přesto, že jde o zralou ženu s dospělým synem).

Líbí se mi příběh, kdy vlastně úspěšná spisovatelka pomalu nekontrolovaně dopadá na kolena před osudem, který všechno náhle zvrátí. Ale protože je to Coco, je svá a je silná, možná se zase všechno srovná. To nepřísluší mě, abych vám vyjevila, pokud vás to zajímá, musíte si přečíst knížku. 🙂

Knížku Coco Pinchardová: Moje tlustá opilá svatba můžu doporučit, pokud vám ta lascivnost nevadí, je to vtipná knížka, pohodová a dobře se čte, jakmile se do příběhu trochu ponoříte.

 

O knize

Knihu Coco Pinchardová: Moje tlustá opilá svatba napsal Robert Brynda, kniha má 360 stran (děj je rozdělený do kapitol podle měsíců, od listopadu 2010 do srpna 2011), obálku vytvořil Petr Hůlek, Honewa, překlad zpracovala Ivana Skenderija. V českém vydání vyšla kniha pod značkou Cosmopolis nakladatelství Grada, kterým tímto za knihu velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu