0
cestování Doporučené Recenze Rodina

Pohádková kovárna Selibov u Písku

V pondělí jsme navštívily pohádkovou kovárnu, která sídlí v Selibově. A byl to parádní zážitek!

Pohádková kovárna Selibov

Selibov je malebná vesnička za Pískem a troufnu si říct, že na malebnosti jí přidává právě pohádková kovárna, kouzelné stavení plné pohádkových postaviček. Vstoupila jsem s dcerami do zahrady, která byla úžasná. Byla plná zábavných úkolů a otázek pro děti. Za dobře zodpovězenou otázku (jako například Jak se jmenovali králíci z klobouku) jste si mohli do letáčku, který získáte na pokladně, dát razítko. Poslední razítko dostanete právě na pokladně, když zodpovíte otázku jedné z krásných pohádkových víl.

Vstupné je 75 korun na osobu, děti do 2 let a ZTP zdarma. Oficiální stránky pro otevírací dobu a další informace můžete navštívit zde.

Na pokladně získáte nejen letáček a zaplatíte vstupné, ale obdržíte i potřebné informace, jako třeba kde co najdete a jak poznáte, že začíná další komentovaná prohlídka. Také získáte kulatý papírek s mini kolíčkem, který si zavěsíte na oděv, aby bylo vidět, že máte zaplacený vstup.

Pohádková kovárna Selibov recenze

Pustily jsme se do otázek a úkolů, a když zazvonil zvonec, pohádky nebyl sice konec, ale začala prohlídka vnitřních prostor kovárny. Každá místnost je nádherně připravená, každý kout obývala nějaká postavička, ať už vodník s vodnicí, medvědice Máša nebo roztomilý dráček Bucifálek. V každé z místností se nám od víly dostalo výkladu o pohádkových postavičkách, které kovárnu osídlily. Přítomné děti si mohly vypůjčit kostým, abychom mohli přes místnost s jehličím a hejkalem dojít až do místnosti, kde se konala čertovská svatba. V jedné části byl výjev z čertovské svatby, v další královský trůn, na kterém se mohou vaše děti vyfotit a v dalším pak pan kovář. Vše je tak pěkně udělané, že máte stále na co koukat.

Po prohlídce děti vrátí kostýmy a vy můžete buď s nimi pokračovat v úkolech a razítkování nebo se přemístit do další, nepříliš vzdálené části, kde je další nádherná zahrada s budovou, která slouží jako kreativní dílna a místo k občerstvení.

Putování za Prácheňskou perlou

Pohádková kovárna patří mezi několik doporučených míst k návštěvě. Letos se koná Putování za Prácheňskou perlou, kdy můžete při návštěvě různých turisticky zajímavých míst získávat razítka a za komplet razítek získáte v pohádkové kovárně pytlíček s ozdobami, se kterými ozdobíte obrázek. Víc se toho můžete dočíst zde. My včera navštívily krokodýlí zoo a zítra nás snad čeká jízda na konících ve Štěticích. To jsou místa, kde také získáme další razítka do letáčku.

Pohádková tvořivá dílna

V zahradě u dílny je opět nepočítaně různých postaviček, na plotu tu romanticky visí hrnečky, cestičkou mezi zelení se můžete dostat k malé chaloupce s plyšáky nebo si můžete prohlédnout živou želvičku Egona či oslíky. Posedět můžete venku pod zastřešenými místy k sezení, pohoda z tohohle místa vyloženě dýchá. Dokonce je tu místo, kde jezdí modely vláčků a dřevěná koza, u které si děti mohou vyzkoušet, jak se taková koza dojí. To mi přišlo jako geniální nápad.

Když budete mít zájem, můžete s dětmi zajít do dílny, kde stojí skříně plné věcí, které si můžete pomalovat. Jsou tu sádrové odlitky rozličných tvarů nebo třeba papírové vějíře (které jsme si vybraly my), vše jen za pár korun. Když si vyberete, co chcete, sednete si k nějakému stolu na lavici, a začnete malovat. Stále kolem chodí někdo z obsluhy, ochotný pomoci, takže když potřebujete cokoli, stačí si říct. Jak jsem již psala, i něco k jídlu a k pití si tu můžete koupit.

Jídlo si zaplatíte hned, předměty, které jste si vybrali k pomalování, stačí až nakonec.

Jestli vás někdy zavede cesta do okolí Selibova, udělejte si výlet do Pohádkové kovárny. Těší se na vás všemožná pohádková havěť a vy, i vaše děti si to rozhodně užijete. My si to užily, takže doporučujeme!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu