0
Doporučené Ostatní

Pátek – připravte se na víkend

Abyste měli víkend pohodový, klidný a příjemný, zařiďte se na něj s předstihem. Nakupte potraviny, ukliďte, udělejte s dětmi úkoly, vyřiďte si pochůzky. O víkendu pak už ušetřený čas můžete věnovat dětem, procházce, společnému pečení nějaké dobroty, čtení a odpočinku. Tím, že budete vědět, co chcete dělat, se vyhnete bezduchému pochodování po bytě a přemýšlení, co že jste to vlastně chtěli udělat. Takže,

dnes se připravte v klidu na víkend.

Bonus pro děti – hra Samá voda, přihořívá, hoří

Venku na přeskáčku sněží, takže se spíš zaměříme na zábavu doma.  Znáte hru Samá voda, přihořívá, hoří? Schováte jednu věc, kterou děti dobře znají někam, kde ji budou schopné najít a bezpečně získat. Řekněme, že plyšového dinosaura schováte do koše na prádlo. Děti mezitím čekají třeba v dětském pokoji a vydávají se hledat zmíněného dinosaura (řekněte jim, co jste schovali, ať ví, co hledat). Když se budou blížit k místu, kde je plyšový dinosaurus ukrytý, říkejte Přihořívá. Když se budou od ukrytého dinosaura vzdalovat, opakujte Samá voda. Až budou vítězoslavně držet dinosaura v ruce, řeknete Hoří!

Dnes večer dětem udělejte radost čtenou pohádkou, já asi sáhnu po Paní Láryfáry nebo po Pětiminutových pohádkách. Krásný pátek!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu