0
Doporučené Ostatní Rodina

Sobota – vychutnávejte

Sobotní snídaně jsou kouzelné. Udělám do své oblíbené konvice čaj pro celou rodinu, zájemcům zvlášť nachystám kakao a dáme si dobrou snídani. Protože se včerejší makovec snědl beze zbytku, namazala jsem dnes rohlíky máslem a obložila sýrem a šunkou. Na talířek jsem rozkrájela velké jablíčko a vzala si svůj oblíbený hrneček. Snídaně byla dlouhá, pohodová, skoro bych řekla, že požitkářská. Víkendová rána jsou tímhle specifická. Protože nikam nespěcháme, můžeme si vychutnat každý doušek čaje, každé sousto.

Dopoledne jsme šli na procházku. Zkoušeli jsme s dětmi angličtinu, což bylo super, protože jsme si hezky popovídali a zjistili, jak na tom jejich znalost anglického jazyka vlastně je. A taky jsem zjistila, že podle mé čtyřleté dcery je koňské mládě “kuní dítě”. Zkoušeli jsme takové to kůň – hříbě, prase – sele a tak podobně.  😀 Byla to moc fajn rodinná procházka. Jestli mohu něco doporučit pro sobotu, tak je to jedním slovem

vychutnávejte.

Vychutnávejte si kouzlo přítomného okamžiku. Jestli máte rodinu, vychutnávejte si možnost trávit s nimi čas, zjistěte, co je baví a zajímá, čím si teď prochází, buďte tu pro ně. Ať už rodinu máte nebo ne, využijte  dne, kdy si můžete vychutnat zvolněné tempo, vychutnejte si snídani, poslouchejte hudbu co máte rádi, proběhněte se venku v zasněžené krajině. Naučte svého psa nový kousek, soustřeďte se jen a pouze na to, co zrovna děláte. Zapomeňte na chvíli na všechny telefony, počítače a tablety, nekoukejte co dělají lidé kdo ví kde jinde, soustřeďte se jen na sebe, svoji rodinu a své mazlíčky. Dopřejte si možnost soustředit se v jednu chvíli jen na jednu věc (nebo jednoho člověka), nikam nespěchejte. Vychutnávejte. Pokud přeci jen chcete na něco koukat, pusťte si něco spolu. Zahrajte si stolní či karetní hry, puzzle, pexeso, postavte si domeček z dek a polštářů. Upečte si speciální koláč. Udělejte věci, které víte, že si vychutnáte a užijete.

Bonus pro děti? Ať vymyslí každý alespoň jednu zábavu, kterou chce v sobotu dělat, a které se všichni zúčastní.

Krásnou sobotu ❤

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu