0
Ostatní

Knihovna plná pokladů

Jsme v bytě, takže máme zatím jen malou knihovnu, ale maluji si, jak si do domku pořídíme nějakou pořádnou. Před pár dny jsem se konečně donutila ji celou projí, vyndat knihy a vytřít prach, vzít do ruky každou knížku a police srovnat. Našla jsem jak hromadu knih, které bych si ráda přečetla, tak pár knih, které by mohly putovat zase o dům dál.

Ti z vás, co čtou můj blog už nějaký ten čas, dobře ví, že miluji knihy. Proto tu také vesele přibývají recenze a fotky knih, abyste měli možnost si o knížce zjistit něco víc, než si ji koupíte nebo půjčíte. Čtu poměrně často a mám knihy, ke kterým se moc ráda vracím, z různých důvodů. Například knížka Zamilujte si svůj domov je pro mě kouzelná a i když ji znám skoro nazpaměť, ráda si ji často procházím. Když chci opravdu číst a zanést svoji mysl do světa fantazie, je tu Harry Potter, kde jsem zatím v šestém díle. Čeká mě také Den Trifidů (nevím, proč se mi chce pořád říkat “tripodů”. Víte co je tripod? Trojnožkový stojánek na fotoaparát nebo telefon). Pořád tu mám nedočtený Atlas štěstí, nezačala jsem číst Hlubokou modř moře ani pokračování Saturnina, a v brzké době mi do knihovny přibyde Čajovna v Tokiu, na kterou se těším.

Oproti tomu mi možná z knihovny brzy zmizí třídílná série “Madame Chic”, ze které mám pocit, že mi nic nedala. Četli jste to? Myslím, že si ji ještě projdu a sepíši recenzi, abyste věděli, co jsem od ní čekala, co mi dala a co nedala. Zrovna tak váhám nad asi dvěma kuchařkami.

V knihovně mám od nejnovějších knih po staré perličky, které jsem dohledala po antikvariátech, především proto, že jsem je měla jako malá doma a z nějakého důvodu mě oslovily. Mám tady knihy všech možných žánrů, některé české, ale i anglické. Své knihy mám moc ráda.

Mimochodem, jestli jste viděli seriál Taková moderní rodinka, tak herec Jesse Tyler Ferguson, který hrál Mitchella Pritchetta, tak ten teď vydal kuchařskou knížku Food between friends s Julií Tanous. To jen taková zajímavost. 🙂

Napadá mě otázka – jaká je vaše nejoblíbenější kniha?

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu