0
Doporučené Recenze

Odvoz pro Sáru (knižní recenze)

Pokud máte chuť na nějaké to menší drama, pojďte se se mnou podívat na novou knížku od S. C. Lalli s názvem Odvoz pro Sáru.

Anotace

Studentka práv Sára musí mít při škole dvě zaměstnání, aby zaplatila účty. A občas musí dělat i věci, které by od ní většina lidí nečekala. Rušná večerní směna v baru se chýlí ke konci, když jí šéf nařídí, aby se postarala o opilou zákaznici na záchodě. Pomůže jí tedy na vzduch, kde si zavolají odvoz domů, nahlásí adresu a za chvíli už každá z nich sedí na zadním sedadle auta a vyráží do noci. Unavená Sára cestou usne, a když se probudí, zjistí, že je v bohaté čtvrti na druhém konci města, a dojde jí, že si s druhou dívkou, také Sárou, prohodily auta. Bez peněz jí nezbývá nic jiného než vyrazit domů pěšky. Před domem ji ale čekají policejní majáčky a mrtvé tělo na chodníku – Sára. Byla tím pravým cílem vraha? Nebo jen nasedla do špatného auta? A proč by někdo chtěl, aby jedna z nich zemřela?

Můj názor

Při všech těch romanťárnách, které tak ráda čtu, bylo tohle příjemná změna. Takový závan čerstvého větru. 🙂

Knížka Odvoz pro Sáru má zajímavou obálku a nabízí místy slušně napínavý příběh, který se s každou stránkou doplňuje o nové informace a skládá se jako puzzle do většího celku. Ať už jsou těmi jednotlivými kousky puzzle záznamy z deníku mrtvé Sáry (která si nechala říkat Ellisová) nebo vyprávění z minulosti a přítomnosti indické dívky Sáry. Jde o příběh, který se skládá z životních cest dvou dívek, které se protnou, přičemž cesta jedná z nich skončila zbytečně brzy a navíc záhadnou vraždou. Takže je to drama šmrncnuté maličko detektivkou. Mě osobně se knížka moc líbila. Skvěle se četla, příběh mě zaujal a hlavní postava byla zajímavější, než by se na prvních stránkách mohlo zdát. S radostí doporučuji.

O knize Odvoz pro Sáru

Kniha Odvoz pro Sáru má 304 stran a měkké desky. Napsala ji S. C. Lalli, do češtiny přeložila Petra Královcová a poutavou obálku zpracoval Robin Brichta. Knihu vydalo nakladatelství Grada pod značkou Cosmopolis, a já jim tímto za výtisk velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Stáňa
    18.8.2023 at 0:09

    Četla jsem a taky se mi líbila.

    • Odpovědět
      Bára
      26.8.2023 at 20:39

      To jsem ráda 🙂

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu