0
Doporučené Ostatní Recenze

Najdi mě! Mořské dobrodružství s vlkem Bernardem

Vlka Bernarda tu nemám poprvé! Tenhle chlupatý kamarád se špatným zrakem už s námi pátral při lesním dobrodružství, při dobrodružství ve vzduchu i pod zemí, a proto už možná také tušíte, co od knihy čekat. Dobrá zpráva je, že pokud se těšíte na krásné ilustrace a zábavné hledání, pak jste našli tu správnou knihu.

Na začátku knihy se dozvíme, že vůdce vlčí smečky rozhodl, že vlci pojedou k moři. Seznámíme se s vlkem Bernardem, který v zamlžených potápěčských brýlích zase špatně vidí a je z toho smutný. Pomůže mu však malý červený krab, který s vlkem prochází stránku za stránkou a žádá vlka (a tedy i čtenáře), aby jej na každé stránce našli. K hledání toho ale bude mnohem víc!

V horní části stránky vždy najdete bílá políčka s otázkami. Díky nim budete hledat maličkou krevetu neb mořské koníky, pátrat po klíčích od truhly s pokladem nebo po dvojicích stejných žraloků, přičemž jeden bude na vždy jedné stránce a druhý na druhé.

Na konci knihy najdete odpovědi na všechny “hledací” otázky, ale nejprve pečlivě propátrejte každou stránku, jistě vše najdete i sami.

Další díly

Vybrat si můžete i některou z předchozích knih s vlkem Bernardem nebo si na ně přečíst mé recenze:

Ukázka

Můj názor

Tohle je asi nejhezčí série knížek s hledáním pro děti, jakou znám. Ilustrace v knížce Najdi mě! Mořské dobrodružství s vlkem Bernardem jsou krásné a zábavné, hledání dá občas pěkně zabrat a jindy je jednoduché, užijete si zábavu nejen při hledání, ale kolikrát i při zábavných otázkách (kdo má na hlavě cylindr?). Vlk Bernard je jedním slovem sympaťák a má prima kamarády, jako například, v tomto případě, malého červeného kraba, který se ho vůbec nebojí, ale dokonce mu pomáhá.

Mě se ilustrace moc líbí, líbí se mi celý koncept knihy, je opravdu skvělá a povedená. Mé vlastní děti moc baví a já s nimi tak mohu trénovat pozornost zábavným způsobem.

Věřím, že bude mít stejný úspěch v jakékoli jiné rodině, proto knihu vřele doporučuji.

O knize

Najdi mě! Mořské dobrodružství s vlkem Bernardem opět ilustrovala Agnese Baruzziová. Knížka má 48 stran, vydalo ji nakladatelství Grada pod značkou Bambook a já jim tímto za knížku velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu