0
Doporučené Recenze

Jaká je knižní novinka Rozmarýnová zátoka

Dnes tu mám další romanťárnu, tentokrát s názvem Rozmarýnová zátoka od Jenny Haleové. O čem knížka je a jak se mi líbila se dočtete v této recenzi. 🙂

Ráda občas sáhnu po odpočinkové knížce, od které člověk nečeká složitou zápletku. Jen něco prostého, protkaného romantikou, s příjemnými postavami a lehkým, nenáročným dějem. To přesně sedí na Rozmarýnovou zátoku. Sice dojde k některým odhalením a drobným zvratům, stále ale budete tuto knížku považovat za nenáročnou a relaxační.

O čem Rozmarýnová zátoka je

Příběh se točí kolem hlavní hrdinky Melanie, která po třech letech péče o nemocnou babičku zdědí peníze, které má utratit za opuštěný domek v horším stavu. Je to domek, který s babičkou dřív obdivovaly, i když jen zvenčí. Melanie si není jistá, jestli to byl od babičky zrovna dobrý nápad – domek vyžaduje větší rekonstrukci a ona je na to sama. Osud však zasáhne (jak je v podobným příbězích zvykem) a setká se s Joshem, který má zlaté ruce a je šikovný řemeslník. Navíc je v okolí velice oblíbený a má kontakty na další lidi, kteří mohou Melanii s rekonstrukcí pomoci. Jediný problém je, že Joshovi se do toho vyloženě nechce, chystá se odjet do New Yorku za lepší prací a drží si od zmíněného zchátralého domku odstup. Ukáže se, že domek, kterému se přezdívá Elliasův dům, Joshova babička bytostně nenáviděla. Melanii se povede Joshe přesvědčit, aby jí s rekontrukcí alespoň trochu pomohl než odjede, a tak spolu odhalují příběh kontroverzního domku a jeho bývalého majitele. Ukáže se, že s Melanií a Joshem toho má společného (dům i Ellias) víc, než se na první pohled zdálo.

Můj názor

Na první pohled se mi líbil knižní přebal. Příběh byl pěkný a jednoduchý, i samotné postavy neměly nijak komplikované charaktery a vše hladce plynulo, proto jsem měla knížku brzy přečtenou. Ke konci to vzalo všechno trochu rychlejší spád, asi autorku už nebavilo líčit, jak je Josh stále na vážkách ohledně svých rozhodnutí, co udělá se svým životem. Melanie je sympatická a pracovitá, člověk jí přeje od srdce happy end už jen proto, jak se hezky starala o nemocnou babičku. Líbí se mi, jak postupně, i když poněkud předvídatelně, odhaluje tajemství starého domu a jeho majitele.

Celkem vzato mohu říci, že jde o pěknou knížku, skvělou pro chvíle odpočinku, kdy nehledáte nic složitého, ale chcete zároveň něco milého.

O knize Rozmarýnová zátoka

Knihu Rozmarýnová zátoka napsala Jenny Haleová a přeložila Ivana Čejková. Knížka má 312 stran. Obálku (přebal) vytvořila Kamila Flonerová. Knížka má pevné desky a papírový přebal. Vydalo ji nakladatelství Grada pod značkou Cosmopolis. Nakladatelství tímto za výtisk velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu