0
Doporučené Recenze

Novinka od L. Špačka: Dědečku, vyprávěj o Praze

Máte pocit, že už jste něco podobného tady na blogu viděli? Máte pravdu. Minule jsem od pana Ladislava Špačka recenzovala knížku Dědečku, vyprávěj o Česku, která vypadala hodně podobně. Moc se nám líbila. Jak se nám, tedy mě a dětem, líbí Dědečku, vyprávěj o Praze?

Dědečku, vyprávěj o Česku

Nová knížka Dědečku, vyprávěj o Praze si zachovala stejný formát i styl jako knížka Dědečku, vyprávěj o Česku. Podnázev opět zní Etiketa a etika pro děti. A opět se vydáváme s dědečkem a Viktorkou po památkách, tentokrát pražských. Viktorka představí dědečkovi také své dvě kamarádky Julii a Stellu, které je doprovází.

Že je v Praze co objevovat, to jistě nikoho nepřekvapí. Dědeček je laskavý, nešetří zajímavými informacemi a svoji vnučku i s kamarádkami provází Prahou. Ukazuje jim Václavské náměstí, sochu svatého Václava na koni, orloj, Pražský hrad a spoustu dalších úžasných míst, přičemž vypráví i spoustu zajímavostí. Děvčatům třeba vypráví o domu Na Baště, kdy 2. června 1541 škvařila služka sádlo na plotně a koketovala u toho s kominíkem na protější střeše. Díky její nepozornosti začalo hořet, oheň se rychle rozšířil a brzy byla v plamenech celá Malá Strana. Tehdy prý shořelo sto třicet z dvě stě domů! A jak se zdá, podobných historek má dědeček po ruce pořád dost. Zvláště proto jsou toulky Prahou s ním tak zajímavé.

Můj názor

Knížka Dědečku, vyprávěj o Česku se opět velmi dobře četla. Kniha navíc obsahuje i mluvené CD, které si dcery pouštěly vyprávění i před spaním. Potěšilo mě, když se pak jeden den vrátila dcera ze školy a hlásila mi, jak ji paní učitelka chválila, když ve škole vyprávěla o Karlu čtvrtém a rytířských soubojích. Opět se čtenář může těšit nejen na zajímavé informace, ale také krásné ilustrace.

Pro děti je Dědečku, vyprávěj o Praze skvělá knížka, díky které se seznámí s historií našeho hlavního města.

 

Součástí knížky je také CD, které namluvil Ladislav Špaček.

O knize

Knížku Dědečku, vyprávěj o Praze napsal odborník na etiku Ladislav Špaček. Rovněž namluvil přiložené cd. Knížka má 184 stránek, pevné desky a červenu záložkovou šňůrku. Ilustrace vytvořila Sylva Francová, knihu vydalo nakladatelství Euromedia pod značkou Pikola. Za knížku tímto velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu