0
Doporučené Recenze

Návštěva restaurace Chapelle v rámci festivalu Restaurant Week

Ahoj všichni,

dnes jsem se vás rozhodla informovat o probíhajícím festivalu dobrého jídla, který můžete dohledat pod výrazem Restaurant Week nebo na sociálních sítích pod hashtagem jídlo frčí (#JídloFrčí).

Restaurant week

O co jde?

Restaurant Week je festival dobrého jídla v luxusních restauracích České republiky.  Festivalová cena je 790 korun za tříchodové menu (předkrm + hlavní chod + dezert), včetně festivalového koktejlu. Bez koktejlu jen 590 korun. Systém je založený na rezervaci v jedné z vybraných restaurací na https://restaurant-week.cz/. Tím se kuchaři dozví, kolik budou mít strávníků a ve finále nejen že získáte skvělé jídlo v luxusní restauraci za akční cenu, ale také se jídlem šetří, protože kuchař využije množství surovin podle předem objednaného počtu hostů.

Pokud vás jde víc, osmý host má menu zdarma.

 

Kdy se festival koná?

Festival probíhá od 25. října do 12. listopadu 2023.

Kde se festival koná

V Praze najdete 37 restaurací, které se letos podílí na této skvělé kulinářské akci. Další zúčastněné restaurace ale najdete i jinde po Čechách. Například na jihu Čech se akce účastní známá strakonická restaurace Sůl a řepa nebo písecká Chapelle. Další restaurace jsou v Plzni, Táboře a dalších městech, podívat se můžete zde.

Jak se rezervovat

Na stránkách restaurant-week.cz  provedete registraci, potvrdíte tuto registraci v e-mailu, vyberete si restauraci, čas a počet osob a voilà! rezervace je hotová.

Restaurace Chapelle v Písku

Zažila jsem dnes krásný večer v restauraci Chapelle v Písku, kde jsem v rámci festivalu Restaurant Week mohla ochutnat všechny tři úžasné chody i festivalový drink.

Chapelle je krásný podnik. Je to restaurace s příjemnou atmosférou, elegantními svítidly, hraje příjemná hudba, teplo tak akorát a obsluha je bezchybná. Moc se mi líbí, že je vidět do kuchyně, takže můžete obdivovat přípravu jídla. V době, kdy jsme dorazili, byla většina stolů buď již obsazena, či na ně byla rezervace. Laskavá servírka nás usadila a přišel i šéfkuchař, pan Roman Dolejš, aby nás uvítal. Byl velice ochotný a milý, k nám stejně jako ke všem dalším hostům. Nevím, jak stíhal práci v kuchyni i korzování mezi návštěvníky, kterým ochotně podal všechny informace o jednotlivých chodech. Při takové obsluze a chodech, které vypadaly jako mistrovská díla, si člověk připadá výjimečně.

Předkrm a pití

Naše kulinářské dobrodružství začalo festivalovým koktejlem (Martini Fiero s Kinley Tonic Water). Lehce sladká chuť s mírně hořkým koncem byla naprosto perfektní.

Jako předkrm jsme dostali na stůl ceviche (čti sevíše) z tuňáka, s avokádem, chili a mangem. Myslím, že pan šéfkuchař zmínil, že je tam ještě sriracha (snad si to pamatuji dobře). Toto jídlo mě ze všech chodů překvapilo asi nejvíc. Myslela jsem, že syrová ryba mě nenadchne, ale stal se pravý opak. Maso mělo příjemně citrusovou chuť a celé tohle jídlo bylo požitek pro všechny smysly. Od samotného pohledu, protože naservírované bylo přímo královsky, až po čich i chuť. S manželem, který si dal stejný předkrm, jsme se shodli, že to bylo fantastické jídlo. Navíc mě potěšilo, že nešlo o žádnou miniaturní jednohubku. Kdepak. Tento předkrm by snadno mohl být, a zcela dostačující, celou lehkou večeří.

Hlavní chod

Protože si bylo možné vybrat z menu A a z menu B, dali jsme si s manželem každý jiné jídlo, abychom vše patřičně vyzkoušeli. Já měla menu A, což znamenalo, že hlavním chodem byl candát, čočka beluga, zauzený celer a lanýžový krém. V restauraci Chapelle si hodně věcí připravují sami, sami si fermentují i udí. Byla jsem se svou volbou, už podruhé tento večer, velice spokojena. Ryba byla i s krémem jemná, neměla kosti, rozplývala se i s krémem na jazyku. Že tato čočka byla úplně něco jiného než čočka, kterou si dopřávám obvykle, o tom nebylo pochyb. Bylo to tak jemné a zároveň rafinované jídlo, že jsem měla pocit, že jestli teď umřu přecpáním, tak umřu šťastná. 😀

Manžel si dal menu B, tedy hovězí líčka z Maletické farmy, škubánek, batátové pyré a lišky. Myslím, že kdo by měl chuť na pěkný kus masa, který se zároveň rozsýpá už jen pod pohledem strávníka, tady by si přišel na své. Příloha k masu byla upravena tak elegantně, že jídlo vyloženě volalo Vyfoť si mě! I s chutí byl manžel spokojený, i když se přiznal, že mi trochu závidí rybu.

Dezert

Tady jsem mohla trochu závidět i já, protože manžel měl jako dezert nádhernou pistáciovou čokopěnu se sušenkou a já měla Pavlovu s malinami. Ačkoli Pavlova byla perfektní, zvenčí křehká a křupavá, uvnitř žvýkavá a nabízela perfektní kombinaci mezi sladkou pusinkou se šlehačkou a lehce kyselými malinami navrchu, manželův dezert byl orgasmus pro čokoholiky. Taky jsem se neovládla a kus mu snědla, i přesto, že jsem byla zcela syta.

Závěrem

Rozhodně využijte festivalové akce Restaurant Week a zajděte si do některé z těch luxusních restaurací, do kterých si člověk nedovolí nezajít každý den. Je to zážitek. Jestli si budete chtít udělat výlet do Písku, s radostí doporučuji Chapelle, budete výborně obslouženi a jídlo si užijete, stejně jako atmosféru podniku.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Stáňa
    3.11.2023 at 23:13

    Báro, vypadá to všechno skvěle. Škoda, že akce končí už příští týden, protože už to s mužem asi nestihneme :(.

  • Odpovědět
    Alena Šestáková
    4.11.2023 at 7:18

    Určitě hezký zážitek, jídlo muselo být zajímavé.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu