0
Recenze

Pekárna v Brooklynu (od Julie Caplinové)

Dnes tu mám v pořadí druhý román od Julie Caplinové, tentokrát s názvem Pekárna v Brooklynu.

Já vím, ty recenze mám tak nějak cik cak, a proto se můžete podívat, jak jdou romány v pořadí, jak je autorka a nakladatelství vydali.

  1. Kavárna v Kodani
  2. Pekárna v Brooklynu
  3. Cukrárna v Paříži
  4. Pláž v Chorvatsku

A pro zajímavost rovnou dodám, že z těchto čtyř knih vždy dvě za sebou jdoucí mají jednu či více postav stejných. Kavárna v Kodani a Pekárna v Brooklynu mají některé postavy stejné a pak Cukrárna v Paříži a Pláž v Chorvatsku, v těch se také některé postavy opakují. Je to příjemné některé postavy už znát, zatímco jiné poznáváte. 🙂

O čem kniha Pekárna v Brooklynu je

Hlavní postavou této knihy je Sophie, velká milovnice dobrého jídla a novinářka, která žije v Londýně a udržuje vztah s jistým Jamesem. Již zkraje románu však vztah dramaticky skončí a Sophie ujíždí do Brooklynu, kde shodou okolností dostala příležitost zaskočit za místní novinářku. Ubytovaná je nad malou, ale skvostnou pekárnou, kterou vede milá a pracovitá Bella. Sophie a Bella se brzy skamarádí, Sophie chodí Belle často vypomáhat a v pekárně nachází příjemné prostředí. Seznamuje se s Belly bratrancem Toddem, velkým svůdníkem s malým harémem, kterému ale prozíravá Sophie jen tak na špek naskočí (nicméně podle popisu autorky Todd žádné špeky nemá 😀 ). Stávají se z nich přátelé, mezi kterými to skoro celou knihu jiskří. V práci Sophie poznává také Paula, který o ni projeví zájem nebo Madison, která na ni žárlí a hází Sophii klacky pod nohy. Sophie zvládá práci s přehledem, i přes veškerou snahu Madison, pomáhá Belle v pekárně a s Toddem a Paulem zkoumá krásy New Yorku a Brooklynu. Bolestná zkušenost s Jamesem ji však brání v navázání romantického vztahu. Jak to se Sophií bude dál se dozvíte v knize Pekárna v Brooklynu.

Oficiální popis knihy (Anotace)

Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.

 

Můj názor

Teď mohu s jistotou říct, že všechny romány, které jsem dosud od Julie Caplinové četla, byly skvělé. Knihy se výborně četly, bavily mě a užila jsem si je. Jsou to přesně takové ty knihy, kde se začtete, prožíváte příběh s hlavní hrdinkou a nemůžete odložit knihu, dokud neskončí dramatická či napínavá pasáž. A té romantiky! A musím říct, že v téhle knize byla i nějaká ta erotika, na rozdíl od Cukrárny v Paříži.

Na začátku jsem se opět “setkala” se Sophií, kterou znám z předchozí knihy, kterou je Kavárna v Kodani. Však na příběh z Kodaně Sophie několikrát naráží a vzpomíná na skořicové šneky i přátele, které v Kodani poznala. Sophie začátkem této knihy vypráví o tom, že její přítel James dělá narážky na to, že si ji vezme. Jezdí k ní jen na pár dní v týdnu, protože zbylé dny prý tráví s nemocnou matkou. Ano, prý. Ukáže se totiž, že ten zmetek má manželku a dítě. Ukáže se to tak, že manželka nic netušící Sophii konfrontuje. A máme tady hned na začátku drama jako hrom. Není divu, že Sophie balí kufry a prchá do Brooklynu, daleko od nevěrníka Jamese, který ji celé dva roky vodil za nos. Mizera jeden.

Se Sophií objevíme malou rozkošnou pekárnu, nad kterou bude Sophie bydlet. V pekárně pracuje schopná a milá Bella, kterou si čtenář snadno oblíbí. A tak začíná kniha Pekárna v Brooklynu. Se Sophií nastoupíme v práci (novinách), kde pracuje i Belly bratranec Todd. Sophie se s Toddem spřátelí navzdory jiskrám, hormonům a všemu co ji k němu táhne. Může z toho být i něco víc? Třeba vztah? I přesto, že má za sebou bolestivou zkušenost s Jamesem? I přesto, že Todd má trauma z manželství vlastních rodičů a nevěří na vážné vztahy? Nebo se na sebe vrhnou ve víru vášně? Noooo???? 😀

Přeci byste nechtěli, abych vás připravila o všechno to vzrůšo a zvraty, které příběh přináší, že ne? Nechám vás se slovy, že si tuhle knihu užijete, abyste si Pekárnu v Brooklynu sami přečetli. 🙂

 

Stejně jako v minulé recenzi i tady zopakuji, že knihu vřele a upřímně doporučuji (stejně jako ostatní romány od Julie Caplinové).

O knize

Knihu Pekárna v Brooklynu napsala Julie Caplinová, přeložila Karolina Medková. O obálku se postarala Kateřina Brabcová a Eva Hradiláková. Vydalo nakladatelství COSMOPOLIS. Kniha má 31 kapitol a dohromady 368 stran.

Za knihu Pekárna v Brooklynu velice děkuji. 🙂

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu