0
Domácnost Doporučené Recenze Vzhled

Elegantní a praktická ústní sprcha Truelife AquaFloss Lite

Že péče o ústní dutinu je velice důležitá, slýcháme od dětství. Ale od dob mého dětství technologický vývoj značně pokročil, a tak pro péči o vnitřní část úst můžu využít nejednu vychytávku.

Znám kartáčky, znám mezizubní kartáčky, kartáček na jazyk a kdo ví co ještě, ale s ústní sprchou jsem se seznámila relativně nedávno. A to je vám vynález! Dnešní recenzi chci věnovat ústní sprše Truelife, která mě opravdu zaujala.

Co je ústní sprcha a k čemu slouží

Ústní sprcha je přístroj, který tenkým (v případě Truelife AquaFloss Lite je proud 0,6 mm tenký), avšak zároveň přiměřeně silným proudem vody proplachuje mezizubní prostory a zároveň masíruje dásně. Je velmi praktický a nenásilný. Pokud ústní sprchu zapojíte do své očistné zubní rutiny, pomůže vám předcházet kazům, zubnímu plaku a prý i zápachu z úst!

Ústní sprcha Truelife AquaFloss Lite z e-shopu nazuby.cz

Na e-shopu nazuby.cz mě zaujala kategorie cestovní ústní sprchy. Rozhodla jsem se, že se na ně podívám a hned mě zaujala ústní sprcha TrueLife AquaFloss Lite, která je elegantní, pohodlně se používá a je přenosná (takže nezabere moc místa a je skvělá i na cesty).

 

Vlastnosti Truelife AquaFloss Lite

Vzhledově jde o elegantní přístroj, který se mě osobně moc líbí. Příjemná kombinace barev, praktické zpracování a velikost tak akorát do ruky. Praktický je průhledný zásobník (o obsahu 200 ml), díky kterému dobře vidíte, kolik vody ještě zbývá. Přístroj se zapíná i vypíná prostým stisknutím horního tlačítka. Tlačítko pod ním ovládá tři režimy čištění (Daily (denní), tedy plynulý proud, High (silný), tedy silnější proud a nakonec Pulse (pulzování), který střídavě pouští a vypíná proud vody). Vybraný režim poznáte podle rozsvíceného ukazatele. Zvláště pulzovací režim krásně masíruje dásně.

Další praktickou vlastností je časovač, který měří doporučenou dvouminutovou dobu čištění. Po uplynutí dvou minut se ústní sprcha sama vypne. Ústní sprcha Truelife AquaFloss Lite si navíc pamatuje poslední použitý režim čištění. A musím také zmínit praktické USB nabíjení! Nabitá ústní sprcha by měla vydržet do dalšího nabití až dva týdny.

Používání ústní sprchy Truelife AquaFloss Lite

Používání je jednoduché, ovládání intuitivní.

Sestavení

V balení jsem našla přístroj, nasazovací trysku, USB nabíječku, dvě náhradní trysky a papírový návod. Do otvoru v horní části přístroje vsunete spodní část trysky tak, abyste slyšeli zacvaknutí, které znamená, že tryska je správně zasunuta. Nemusíte vyvíjet ani příliš velkou sílu, jde to docela dobře. Vyjmout trysku je zrovna tak snadné. Ze zadní strany přístroje, v horní části se nachází tlačítko, které stisknete a trysku jemně vytáhnete z těla přístroje. To je celé. Nebo spíš to hlavní a nejdůležitější. Pokud máte další dotazy ohledně sestavování a rozebírání ústní sprchy, přečtěte si papírový návod, který je součástí balení.

Nabíjení

Ze zadní části přístroje snadno najdete otvor, nacházející se hned nad nádržkou. Tento otvor je zakrytý malým gumovým špuntem, který jde snadno odejmout i vrátit zpět. Sem vsunete nadoraz tu část nabíječky, která tam očividně patří a druhou vsunete do USB vstupu. My máme takovou tu kostku se zásuvkami, kde z jedné strany jsou asi dva nebo tři USB vstupy, takže mám jasno, kde budu nabíjet.

Naplnění (vyprázdnění) zásobníku

Napouštění zásobníku je velice snadné, jen odklopíte plastové víčko na zásobníku a malým proudem vody (doporučuji vlažnou až teplou, aby bylo čištění příjemnější) nádobku otvorem naplníte. Následně plastový uzávěr zatlačíte zpátky a otvor tak uzavřete.

Čištění ústní dutiny, zubů a dásní

Zvolte si jednoduše režim čistění, normální, silný či pulzování. Doporučuji čistit si zuby ve sprše nebo vaně, svázat vlasy a k ústům přiložit volnou ruku, aby vám voda nestříkala všude. Trysku si přiložte blíž k dásni, aniž by jste se ji přímo dotýkali a pusťte vybraný proud. Voda vám krásně pomůže pročistit mezizubní prostory a promasírovat dásně.

Můj názor

Musela jsem si na to trochu zvykat, protože napoprvé jsem pustila sprchu dál od úst a nezakrývala jsem si ústa (teď už si dělám takovou stříšku, přepážku chcete-li, mezi nosem a ústy) , takže proud se rozstříkl všude okolo. Chce to párkrát vyzkoušet, ale ve skutečnosti je použití snadné a čištění samotné je pro mě osobně skutečně příjemné. Myslím, že i má zubařka bude mít radost! Ústní sprchy nenahrazují zubní kartáček, ale je to skvělé doplnění ústní péče.

Ústní sprcha Truelife AquaFloss Lite mě okouzlila. Jde o kvalitní výrobek za dobrou cenu a jsem moc ráda, že je součástí mého “očistného arzenálu”, takže ji vřele doporučuji!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu