0
Recenze Rodina

Liška Šiška u doktora

Dnes přináším náhled do dětské knížky s názvem Liška Šiška u doktora. A řeknu vám rovnou, že se máte na co těšit.

Liška Šiška u doktora

Liška Šiška u doktora je tenká, ale velice povedená dětská knížka o rozměru přibližně A5. Založená je na krásných a veselých ilustracích od Báry Buchalové a na poutavém textu od Ivy Geckové. Knížku jsem si vybrala jako večerní čtení pro děti a byla jsem moc zvědavá, jak se jim bude líbit. Už jen výraz – Liška Šiška – zní skvěle, že?

Anotace

Malou Adélku rozbolela hlavička, dostala rýmu, špatně se jí dýchalo. Bolely ji nožičky a ručičky. A tak musela k paní doktorce. Vzala si s sebou svou oblíbenou plyšovou hračku lišku Šišku. Ale co se nestalo? Adélka byla tak unavená, že ji po vyšetření zapomněla v čekárně. Liška Šiška se rozhlíží, vůbec to v čekárně nezná, ale je tu spoustu hraček – tygr se zraněnou nohou, jezevčík s oteklým zoubkem, kočárek s plačící panenkou, zrzavá kočička s bolavým ocáskem… Jaká dobrodružství s nimi asi liška Šiška přes noc zažije?

Můj dojem

Překvapilo mě, s jakým nadšením se mladší dcera hned z kraje knihy naučila jména všech bacilů  baciláků – bacil Frk, bacil Pšík, bacil Kašlík, bacil Emil, bacilák Žížalák a bacilák Silák. Hlavní roli má ale v knize sympatická plyšová liška Šiška, hračka, kterou zapomene nemocná holčička Adélka v čekárně u paní doktorky. Liška Šiška se ale v čekárně nenudí, protože když všichni lidští pacienti odejdou, proberou se všichni pacienti plyšoví a všichni potřebují pomoc.

Knížka Liška Šiška u doktora se četla skvěle. Při čtení jsem měnila hlasy a předčítala tak svým dětem večer před spaním. Soustředěně poslouchaly, jaká dobrodružství liška Šiška u doktorky zažije, i jestli se malá Adélka brzy vyléčí. Protože jsem četla jen tak stránku, dvě až tři za jeden večer, ke knížce jsem se pár dní vracela a pokaždé jsme začínaly tím, že mladší dcera vyjmenovala všechna jména bacilů. Přes rameno sledovaly dcery krásné barevné ilustrace a myslím, že jsme si tuto knížku všechny moc užily. Teď už sahám po další knížce s liškou Šiškou, tentokrát s názvem Liška Šiška ve školce, a moc se na ni doma těšíme!

Knížka Liška Šiška u doktora je jedním slovem skvělá. Výborně se čte, má hezký děj, je milá a přátelská. Je výborně napsaná a má skvělé ilustrace. Moc se mě i dětem líbí. Vřele ji doporučuji!

O knize

Knížku Liška Šiška u doktora má 72 stran, napsala ji Iva Gecková, ilustrovala Bára Buchalová a vydalo nakladatelství Grada pod značkou Bambook. Za knížku nakladatelství velice děkuji. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu