0
Doporučené Recenze

Jaká já Bláznivá jízda od Christiny Myers?

Prázdninová pohodička, jako je Bláznivá jízda, by rozhodně neměla ujít vaší pozornosti!

Bláznivá jízda od Christiny Myers patří mezi knížky, které mě, i přesto, že jsem to nečekala, skutečně oslovily. Jistě, jde o pohodovou knížku, která nemá nijak složitý děj, ale věnuje se životnímu štěstí, radosti a plnění snů, což je téma, které mě už delší dobu zajímá. K tomu je knížka vtipná a velice sympatická.

Anotace

Ruthii je osmatřicet. Právě přišla o práci a o snoubence, spí na rozvrzaném gauči u kamarádky a svůj světabol utápí ve víně. Cítí, že ona i její strádající bankovní účet potřebují nutně změnu. Inzerát jistého Davida Marche hledající pečovatelku, která by doprovodila jeho starou matku na cestě z východního pobřeží Kanady až k němu, do Vancouveru na druhém konci země. S představou štědré odměny a vítaného vytržení z každodenní rutiny tedy Ruthie nabídku přivítá s nadšením.

Jejím úkolem je především zajistit, aby bezpečně dojely do cíle. Jakmile se však vydají na cestu, dvaasedmdesátiletá Kay se vytasí s dlouhým seznamem věcí, které by během oné pouti napříč kontinentem ráda zažila a podnikla, a ve hře rozhodně není jen krotká prohlídka pamětihodností. Zatímco Davidovým přáním je mít matku co nejrychleji u sebe, ženy se po cestě navzájem dělí o svůj příběh a Ruthie zjišťuje, že splnit požadavek zaměstnavatele bude obtížnější, než si uměla představit…

Dvojici cestovatelek, jež mají pramálo společného, čeká nejistá a daleká pouť, na níž se přítomnost prolíná s minulostí a žádné přání není tajné. Najde Ruthie tu správnou odbočku, aby konečně vzala svůj život do vlastních rukou? A co Kay? Opravdu má už jen dožít v dusivé péči svého syna? Bláznivá jízda vás zve na road trip nekonečnou, fascinující Kanadou, na jehož konci každý může dostat druhou šanci.

Můj názor

Jak jste si z úvodu všimli, knížka Bláznivá jízda se mi moc líbila. Nečekejte žádné složitosti, tohle je čistokrevná odpočinková knížka s jednoduchým dějem, vcelku obyčejnými, ale možná právě proto naprosto uvěřitelnými postavami a prostou zápletkou.

Navíc se mi moc líbila pasáž, kdy opilá hlavní hrdinka píše textovky jistému Davidovi. To bylo tak děsivě realistické a trefné! 😀

O knize Bláznivá jízda

Knihu Bláznivá jízda napsala Christina Myers a o český překlad se postaral Jiří Chodil. Knížka má měkké desky a 240 stran. Vydalo ji nakladatelství Grada pod značkou Metafora, a já jim tímto za tuto krásnou knížku velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Stáňa
    26.8.2023 at 20:23

    Obálkkou by mne knížka asi nezlákala, ale tvoje recenze zní docela zajímavě, takže možná jí šanci dám.
    Stáňa (https://veverkoviny.blogspot.com/)

    • Odpovědět
      Bára
      26.8.2023 at 20:36

      Já ráda čtu různé knížky, a když neočekáváš náročnou četbu, může to být příjemné a veselé počtení. 👍 Super na pláž nebo třeba do vlaku, takhle o prázdninách, protože se snadno zase vrátíš do děje 🙂

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu