0
Malování Recenze

Krásné nové profi akvarelové barvy Schmincke Horadam!

Před pár dny mi dorazily nádherné, úžasné, skvělé akvarelové barvy značky Schmincke Horadam, profi kvalita! Pravda, musela jsem na ně syslit, protože levné teda nebyly, ale na druhou stranu stojí za to. Všichni na internetu i autoři knih o akvarelu se shodli na tom, že je to výborná značka a barvy jsou velmi kvalitní.

Nebyla jsem si jistá s velikostí barev. Jsou v tak zvaných pánvičkách či půlpánvičkách a já nevěděla, jestli není půlpánvička moc malá, Ukázalo se, že je naprosto dostačující. Výhodou akvarelových barev je to, že když uschnou, tak je prostě jen znovu navlhčíte (a tím aktivujete), takže lektorka z toho online kurzu má třeba víčko od barev zevnitř od barev, ale neomývá ho, jen využívá k namíchání malého množství barvy tím, že barvy znovu navlhčí. O kurzu budu mluvit také, ale později, až jej dokončím. 🙂

Popis z eshopu: Mistrovské akvarelové barvy Schmincke Horadam obsahují vysoce kvalitní pigmenty pojené pouze nejkvalitnější arabskou gumou, při výrobě jsou kladeny ty nejpřísnější nároky na světlostálost, díky unikátnímu výrobnímu postupu tekutého plnění je u těchto barev dosaženo maximální pigmentace s pouze minimálním množstvím pojiva. Neobsahují žádná plnidla. Sada obsahuje 24 půlpanviček v plechové krabičce.

Po takovém popisu se mi asi moc nedivíte, že jsem se pro ně rozhodla, že? 😀 Abych se s nimi naučila, (protože přeci jen se s nimi pracuje trochu jinak než s akrylovými barvami, na které jsem zvyklá), zaplatila jsem si online kurz malování akvarelem na www.domestika.org. Je s anglickými titulky, ale to mi nevadí. Taky si chci projít nějaká videa na youtube. Hned jak vytvořím nějakou ilustraci, přijdu se sem pochlubit! Tak a teď běžím, ještě jsem nesnídala a mám hlad jako vlk.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu