0
Domácnost Návody Recenze

Recenze knihy Květinové kirigami (papírové 3D květy)

Krásné dobré ráno,

dnes pro vás mám zase nějaké to tvoření a zároveň recenzi knížky s názvem Květinové kirigami (papírové 3D květy) od Emiko Yamamoto (ano, má knížka má trochu ohnuté stránky, budu muset promluvit s pošťačkou, až tahle neutěšená situace v Čechách skončí).

Co je to kirigami?

Jistě znáte origami (skládání z papíru), ale možná jste ještě nikdy neslyšeli o kirigami. Kirigami je sice také skládání z papíru, ale k práci s papírem se používají i nůžky. Na jednom blogu jsem našla dobrou ukázku, vzpomeňte si, jak jste jako děti skládali a prostřihovali papír, a když se rozevřel, byla z něj sněhová vločka. To je dobrý příklad kirigami. Ale nebojte se, tady se nebude ani tak moc složitě skládat jako spíš ohýbat nebo vrstvit.

Kniha Květinové kirigami (papírové 3D květy)

Teď se ale zaměříme na květiny. Emiko Yamamoto přišla ve spolupráci s nakladatelstvím Grada s parádní knížkou – příručkou, jak dělat krásné květinové dekorace z papíru. Kniha obsahuje všechny možné různé květy (například slunečnice, růže, tulipány, lilie, pivoňky, karafiáty či květ s názvem Vánoční hvězda), ale také různé doplňkové listy. Všechno to vypadá naprosto úžasně, strašně se mi líbí dekorace stolu, květinové věnce na dveře nebo nápad, jak dekorovat závěsy. A taková Vánoční hvězda, která jen tak neuschne a přitom vypadá skvěle, to musím na letošní Vánoce rozhodně vyzkoušet!

Návody jsou hezky popsané, krok za krokem a na konci knihy máte šablony s listy ve skutečné velikosti (tedy 1:1). Myslím, že tahle kniha teď bude (v době, kdy se doporučuje nevycházet ven) výborným zdrojem nápadů, jak se zabavit doma a vytvářet přitom něco moc pěkného.

Knihu doporučuji všem milovníkům tvoření, květin a práce s papírem.

Tip

V knize jsou uvedené potřebné pomůcky, tedy jaký papír a nůžky. Využít můžete i ozdobné nůžky. Prodávají je například v Lidlu (já koupila s

výměnnými nástavci s různými zuby, které vytváří různé vlnky).

 

 

Ukázka

O knize

Knihu Květinové kirigami, jak už bylo řečeno, napsala Emiko Yamamoto a vydalo ji u nás nakladatelství Grada. Kniha má 80 stran, fotografie vytvořili Yuraki Shirai a Noriaki Moriya, z francouzštiny přeložila Mgr. Jiroušková.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Šestáková
    17.3.2020 at 13:53

    Velmi podrobně a zajímavě popsaná kniha. Určitě bude pro mnohé z nás dobrou inspirací. Děkuji

    • Odpovědět
      Bára
      17.3.2020 at 14:56

      Věřím, že ano a děkuji.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu