0
Ostatní Rodina

Učítelka, Darabags, Kurzyproradost, O2 (aneb všichni proti společnému nepříteli)

Když jsou lidé v České republice v nebezpečí, dokáží se semknout a pomáhat si.❤ Pořád zjišťuji, že lidé přichází s novými nápady jak pomoci, a přijde mi to prostě úžasné.

V televizi rektor ČVUT ukazoval, jak si můžete doma vyrobit masku, která vás může chránit. Je to takové nouzové řešení, ale alespoň něco. Věci na výrobu nejspíš máte doma.

https://www.novinky.cz

V Darabags si udělali pauzu od šití kabelek a peněženek a začali šít roušky. Roušky před koronavirem člověka neochrání, jak na svých stránkách Darabags zdůrazňuje: Prosím, mějte na paměti, že ústenka NECHRÁNÍ PROTI NÁKAZE CORONAVIREM. NECHRÁNÍ PROTI ŽÁDNÉ NÁKAZE VIREM! ÚSTENKA NEMÁ ATESTACE PRO POUŽITÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ, látka, ze které je ústenka vyrobena má běžné atesty pro použití na oděvy. Pokud se potřebujete chránit před virovou nákazou, volte respirátory. Pokud trpíte virovým onemocněním, noste respirátory! Ústenka je určena pro tyto a podobné případy: péče o chronicky nemocné, práce v obchodech atd. Jakmile to bude možné, přejděte na chirurgické roušky s atestací.

K šití roušek vybízí i portál Kurzyproradost. Jana Florentýna Zatloukalová, autorka Kuchařky pro dceru, zase nabízí na svém webu týdenní nákupní seznam a recepty pro celou rodinu (150 porcí z jednoho nákupu).

O2 zase nabízí neomezená data (ale ne pro všechny, co jsem četla na Facebooku) a další služby za symbolickou korunu (doporučuji si přečíst informace z jejich webu).

Já pomůžu alespoň tím, že budu psát pravidelně na blog (ať si máte doma co číst) a udržím svoji rodinu doma (a nebudu tak napomáhat šíření nemoci). Není to moc, ale doufám, že lepší než nic.

A pomáhají i ostatní. Například v televizi je nově pořad Učítelka (jojo, vtipný a nápaditý název), kde si učitelé opakují s žáky látku (už od první třídy). Dává to na ČT2 každý den od devíti ráno (kdy se začíná právě první třídou, pak druhou, třetí atd.). Musím říct, že je to skvělý nápad, na pořad jsme si počkaly a i když mi vyskočil původně pod názvem Omán, země bla bla…, tak jsme se naladily zrovna včas. Jsem moc ráda, že s tímhle nápadem Česká televize přišla a děkuji jí a všem, kdo na tomto pořadu pracují.

Já s dětmi na pořad koukala a občas jim poradila nebo tak, ale také jsem si v klidu složila prádlo a zametla. Teď se chystám udělat špagety se zbytkem včerejšího hovězího (žádné plýtvání jídlem!) a pak uspím děti a snad si najdu chvilku na ten kurz malování akvarelem, co mám rozkoukaný. A nakonec vám chci ukázat, jak se krásně semkla v těžkých časech Itálie, kde lidi vyjádřili sounáležitost zpíváním, tleskáním a třískání poklicemi a nádobím z oken a balkónů. ❤

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu