0
Domácnost Doporučené Recenze

Krásná nová Nordic Ware forma na bábovku a jak funguje

Pořídila jsem si novou formu na bábovku poté, co stará byla natolik poškrábaná, že se mi po upečení bábovka z ní nepodařila dobře vyklopit. A to byla vymazaná, jako vždycky. Na jednu stranu ach jo, měla jsem starou formu ráda a byla jsem na ni zvyklá, na druhou stranu hurá! mohu si vybrat krásnou novou formu na bábovku!

E-shop Denis Henry a má nová forma na babovku Nordic Ware

Z e-shopu Denis Henry jsem si už objednávala krásnou wok pánev a byla jsem moc spokojená. Není proto asi divu, že jsem se po formách na bábovku podívala nejdřív tam. Ani jsem se nemusela dívat nikam dál, protože jsem našla hned několik zajímavých forem. Určitě jste o nich už slyšeli, formy Nordic Ware jsou známé pro svůj krásný a kreativní design.

Nakonec jsem si vybrala formu Lotus, která má krásný zlatý vzhled a pěkný, elegantní tvar. Myslím, že na bábovce z této formy bude krásně vypadat poleva, třeba čokoládová nebo citrónová. Forma je o něco menší než má původní (Lotus má obsah 1,18 l), ale mám to vymyšlené – když budu používat recept na těsto jako dřív, přebytečné těsto dám do formiček na muffiny a dopeču z něj minibábovičky.

Pokud byste chtěli větší formu, v nabídce jsou i formy Nordic Ware s obsahem 1,4 l nebo 2,4 l.  Moc se mi ještě líbí zlatá forma na dort Charlotte, také od Nordic Ware. Byla by skvělá na piškotové těsto pod vrstvu pudinku, ovoce a šlehačky, na takový krásný letní dort. Hernajs, jak si to tak představuju, asi si ji ještě dokoupím. 😀

Jde bábovka z formy Nordic Ware snadno vyklopit?

Tuhle otázku jsem si pokládala taky. Hororové příběhy o formách, které můžete vymazávat horem dolem a stejně z toho bábovku vcelku nezískáte, mě strašily. Vyzkoušela jsem svou novou formu na bábovku Lotus a mohu říct, že se bábovka vyklopila krásně hladce a snadno, zcela nepoškozená.

Nová odměrka Westmark

Když už jsem byla u toho vybírání na e-shopu, dospěla jsem k názoru, že si musím vybrat novou odměrku. Ty mé staré využívám nejen k odměřování, ale také třeba jako nádobu na šlehání a podle toho vypadají. Za těch pár let šlehání a mytí v myčce už jsou údaje o množství téměř nečitelné. Nadešel tedy čas na novou odměrku! Vybrala jsem si odměrku s rukojetí Westmark (1 l,). Líbí se mi jak vypadá i její zúžení v horní části (nálevka), díky čemu se budou tekuté i suché odměřované suroviny snadno přelévat nebo přesypávat. Měřící stupnice nabízí praktické značení po 50 ml.

Tímto se s vámi pro dnešní večer loučím a přeji, aby všechny vaše bábovky šly snadno vyklopit a byly zkrátka a dobře dokonalé. 😉

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Stáňa
    2.2.2024 at 23:44

    Vybrala sis pěkně, i když NW má tedy pěkné všechny formy na bábovku.

    • Odpovědět
      Bára
      3.2.2024 at 7:33

      To je fakt, to mají. Zajímavé, že vlastně nevím o jiné značce, co by měla tak kreativně dělané formy na bábovku. Nejsou teda nejlevnější, ale zase, když je potěžkáš v ruce, je to kvalita.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu