0
Doporučené Recenze

Chcete se smát nahlas? Přečtěte si knížku Nejhezčí mezi krávami!

Vybírala jsem naslepo. Zaujal mě název knížky Nejhezčí mezi krávami. To bude asi nějaká sranda! A taky že jo.

Obsah

Nejhezčí mezi krávami

Knížku napsala paní Zuzana Hubeňáková a Nejhezčí mezi krávami je první knížka, kterou jsem od ní četla. Autorka už má na kontě ale knížek několik, takže po sepsání recenze objednávám ty ostatní. A to myslím naprosto vážně.

Jestli máte, tak jako já, rádi knížky, které vás dokáží v pravidelných intervalech rozesmát nahlas, tak tady máte favorita.

Lehkost, vtip a nadsázka, se kterou paní Hubeňáková na stránkách své knihy kraluje, je úžasná. Připomněla mi řadu vlastních zážitků, protože je velmi snadné se s ní ztotožnit. Umí přesně vystihnout situace, které zná nejedna manželka nebo maminka ze svého života. A to vše s humorem.

Jestli jste se zastavili u názvu, nebojte, není to žádná urážka ženského pohlaví, jeden z fejetonů mluví o skutečných kravách, takže klid. Ale z žen, mužů, dětí i zvířat si umí paní Hubeňáková dělat legraci ostošest a přitom takovou, jaká nikoho neurazí. Ani cimprlicha ne. Tahle knížka mi teď bude stát po boku knih jako je Saturnin nebo série Aristokratek od Evžena Bočka. Veselé a vtipné knihy já totiž upřímně miluju a v mé knihovně nesmí chybět.

Délka jednotlivých fejetonů se různí, od velmi krátkých po delší, ale všechny se krásně čtou. Knížku Nejhezčí mezi krávami máte přečtenou jako nic a najednou potřebujete další knížku od paní Hubeňákové, protože zjistíte, jak rádi se vlastně smějete. Nejvíc se pochopitelně budou smát manželky a maminky, těm knížku doporučuji jako relaxační pomůcku pro klidné večery, až uloží děti a manžela. Já ji četla skoro v jednom kuse, brala ji sebou kam jsem se jen hnula, brečela u ní smíchy a smála se nahlas. Děti chtěly, abych jim četla pasáže u kterých se tak řehním, ale tady jsem brzy poznala, že maminkovskému a manželskému humoru příliš neporozumí. ,,Až vyrostete a budete mít děti, dostanete tuhle knížku ode mě darem. To už jí budete rozumět a to se něco nasmějete!” slibuji jim.

Jediné, co mi v knížce chybí, je záložková šňůrka, ale to není nic, s čím bych si nemohla poradit. Stránky zakládám papírovými záložkami i mnohem kreativnějšími kousky, jako jsou složenky, dopisy nebo nákupní seznamy, které pak za boha nemohu dohledat. 😀

O knížce

Nejhezčí mezi krávami napsala Zuzana Hubeňáková a vydalo ji nakladatelství Euromedia pod značkou Ikar. Má příjemnou pevnou obálku s hrubší papírovou strukturou, vtipný obrázek na přední straně a podle mě – geniálně vtipný obsah čítající se vším všudy 248 stran. Tímto za knížku nakladatelství velice děkuji a prosím paní Hubeňákovou – hlavně nepřestávejte psát! 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu