0
Recenze

Knížky z antikvariátu

Dnes vás nechám nahlédnout do své domácí knihovny. Ukáži vám ty knížky, které jsem sobě nebo dětem časem pořídila z různých antikvariátů.

Staré řecké báje a pověsti

Jistě, tuto knihu najdete i v knihkupectvích zcela běžně, ale s touto grafickou podobou a ilustracemi už spíš ne. Proto jsem se podívala i na nabídku antikvariátů a našla Staré řecké báje a pověsti od Eduarda Petišky s krásnými ilustracemi od Lucie Dvořákové. Jako mnoho knih, které zde zmíním, byla tahle původně v knihovně mích rodičů a vizuálně mě tak zaujala, že jsem jí chtěla mít i u sebe doma. Navíc se mi tuto knihu podařilo získat ve stavu, kdy vypadá jako nová.

 

Série Disney pohádek

Disney pohádky vyšly již v několika různých podobách, ale tato se mi líbí nejvíc. Zvláště díky velkým ilustracím, které se rozprostírají přes celé stránky.

 

Kaligrafie: 100 úplných abeced

Tato knížka je krásně zpracovaná a špatně se shání. Měla jsem ji v době studií, ale po škole jsem ji, stejně jako všechno ostatní, kvůli cestě do zahraničí, prodala. Knihu jsem si pak po letech znovu pořídila.

Projekt štěstí: Gretchen Rubin

Tuhle knihu jsem nemohla dlouho sehnat. Až po pár letech jsem ji náhodou objevila v jednom online antikvariátu. Je pěkně napsaná a nadšení a zaujetí autorky tématem prosakuje skrze stránky až ke čtenáři.

Vodník Žblabuňka

Uznávám, že tohle nedopadlo podle mých představ. Pohádku Vodník Žblabuňka jsem koupila proto, že knížka Skřítek Racochejl měla u nás velký úspěch a já byla zvědavá, jak by vypadala další knížka stejného autora. Našla jsem akorát knížku starší než byl Racochejl, a tou byl Vodník Žbabuňka. Kniha nebyla tak dobrá, jako Racochejl, popravdě, v porovnání s novější knihou byla starší kniha dost slabá.

Atlas psů do kapsy

Maličká a praktická knížka Atlas psů do kapsy patří mezi mé poslední nákupy. Protože maluji portréty psů, chtěla jsem se o jednotlivých plemenech něčemu přiučit. Tato knížečka je malá a velice praktická.

Jak kreslit zvířátka

Tato knížka s měkkou vazbou je skvělým návodem na kreslení komiksových zvířátek, které obvykle chodí, mluví a mají i jiné lidské vlastnosti. Dodnes se přistihnu, že z části dle těchto návodů maluji sovičky.

Dívka v sedle

Jedna z knížek, kterou mám ráda stejně jako jí měla ráda moje mamka, je knížka s názvem Dívka v sedle. Novou ji myslím už neseženete, takže abyste se k ní dostali, musíte hledat v nabídce antikvariátů. Je to skvělá knížka o tom, jak je těžké stát se žokejem pro mladou dívku, když je tento obor považován za výlučně mužský. Jestli máte rádi koně, jezdectví, dostihy nebo jen silné ženy co se nevzdávají svých snů, budete tuto knihu milovat.

 

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu