0
Recepty

Cheesecake brownies s třešněmi

Máte přebytky třešní nebo jen hledáte nový způsob, jak je podávat? Vyzkoušejte se mnou cheesecake brownies s třešněmi!

Tohle je parádní lahůdka. Jde o hutný, super čokoládový podklad, odlehčený sladkou sýrovou přikrývkou (vím, že sladké a sýr nezní moc hezky dohromady, kdo ale zná zahraniční dobrotu s názvem cheesecake, neboli sýrový dort, ví moc dobře, že to je extra dobrota) a navíc ochucený skvělou chutí čerstvých třešní. Je to koláč plný chutí a na stole se nádherně vyjímá! Takže, jdeme na to.

Co potřebujeme

na brownies

  • 200 g másla (rozkrájeného na větší kusy)
  • 300 g hořké čokolády na vaření (rozlámané)
  • 3 velká vejce (L)
  • 200 g třtinového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g holandského kakaa
  • špetka soli

na cheesecake

  • 250 g čerstvého krémového sýra (např. Philadelphia)
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 velké vejce (L)

navrch

  • 300 g vypeckovaných přepůlených třešní

Postup

1) Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Máslo a čokoládu vložíme do vodní lázně, v mém případě mlékovaru, a necháme rozpustit. Občas promícháme tak, aby se obě ingredience řádně rozpustili a spojili se. Odstavíme. Směs by měla mírně vychladnout, ale ne ztuhnout!

2) Vejce rozklepnu do mísy, já použila robota, a smícháme s třtinovým cukrem asi 5-10 minut do husté pěny. V další míse smíchejte mouku a kakao. Do vaječné směsi pak vmícháme nejprve čokoládovou směs a když se úplně spojí, tak stěrkou lehce vmícháme moučnou směs. Hotové hladké a bezhrudkovité těsto vlijeme do pekáčku.

3) Připravíme si sýrovou část. Elektrickými metličkami pěkně pečlivě vyšleháme sýr, vejce a cukr. Přelijeme tekutou směsí čokoládový základ a s druhou stranou lžíce uděláme na povrchu vír. Docílíme toho tak, že dostaneme lžící v požadované linii čokoládový základ nad bílý sýrový povrch. Já původně použila jen špejli, a protože byla čokoládová linka moc tenká, tak se při pečení úplně schovala a žádné mramorování na povrchu mi bohužel nezůstalo. Proto se nebojte udělat čokoládové čáry na povrchu trochu výraznější. Následně povrch poklademe třešněmi.

4) Pečte zhruba 35 minut, cílem je mít ztuhlý povrch, ale krémovější, řekněme “vlhký” čokoládový střed. Tak, jak to má u správného brownies být.

tip: cheesecake čteme čískejk a brownies čteme jako braunýs. Ať až budete ústně šířit recept dál, tak ať vypadáte jako znalci 😉

tip 2: jestli nemáte mlékovar, pořiďte si jej. Má široké využití, výborně se v něm ohřívá třeba právě mléko, které je jinak náchylné ke spálení. Taky se v něm výborně rozpouští čokoláda nebo karamel, a dělají se v něm dobře omáčky. Já v něm moc ráda dělám třeba pudink 🙂

tip 3: Můžete obměnit ovoce, co se dává navrch. Vyzkoušejte třeba ostružiny, jsou výborné!

tip 4: Můžete zaexperimentovat s množstvím cukru a mouky. Zkoušela jsem dát do těsta na brownies jen 120 g cukru a 150 g mouky a vyšlo to skvěle. Vyzkoušejte, co bude víc chutnat právě vám.

tip 5: neskladujte jídlo v lednici. Pokuste se jej sníst hned první den (a já věřím, že to nebude problém 🙂 ). V lednici brownies ztuhne a už to zkrátka není ono.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu