0
Domácnost Vzhled

Zimní nezbytnosti

I když vím, že jaro klepe na dveře, stejně si neodpustím jeden z posledních opravdu zimních článků.

Ta bílá zima je prostě nejkrásnější na lyžích, na sáňkách a nebo za oknem, v teple domova. Je fakt, že chumlání v teplé dece a pití horké čokolády má největší kouzlo právě v zimě. Abych si doma dokreslila idylickou atmosféru, mám několik drobností, které vyladí celé rodině pobyt doma v zimním období k dokonalosti. Pomocí těchto drobností jsem se postarala, aby všichni byli v teple, chumlali se v mikro plyši a podobně příjemných materiálech a v postelích a postýlkách usínali s příjemným pocitem.

Nahřívací polštářek

Nahřívacích polštářků a plyšáčků existuje velké množství. Některé polštářky či plyšáci dokonce voní, třeba po levanduli nebo jiných bylinkách, stačí je vložit na minutku do mikrovlnky a pak je dát do postele pod peřinu před spaním, položit si jej k nohám nebo přiložit na bedra či za krk, zkrátka kde si chcete něco prohřát. Pomáhá to i na ztuhlé svaly nebo když jste nemocní a potřebujete si nahřát hrudník. S radostí doporučuji nějaký si pořídit, pokud milujete teploučko.

Deka

Teplá deka z příjemného materiálu je hotový zázrak. Doporučuji vyzkoušet například mikroplyš. Já osobně mám doma deku z Ekvádoru z alpaky a ta je, přátele moji, přímo luxusní! Večer u televize se pod ní schoulíte a nevystrčíte z ní nos až do chvíle, kdy se rozhodnete jít spát (pokud neusnete v té dece rovnou na gauči).

Zimní peřina

Ikea například nabízí kombinované přikrývky, která se skládají z letní a zimní části. Zimní část připnete k letní a máte skvělou super zimní peřinu, kterou můžete bez potíží vyprat doma v pračce.

Horká čokoláda a bylinné čaje

Mojí slabostí je horká čokoláda. A ne jen tak ledajaká! Kupuji si čokoládu Whittard, mají skvělé příchutě (třeba pomerančová nebo bílá s příchutí malin…), vůně a kvalita mi přijde také nadprůměrná ve srovnání s konkurenčními výrobky. I když mám ráda i husté krémové čokolády, tahle hustá není. Ale když jí doladím vyšlehanou šlehačkou a mléko našlehám tím malým šlehačem z Ikei, je to dokonalost nad všechny. Jestli si chcete prohlédnout celou jejich nabídku, koukněte zde.

Pokud jste spíš čajomilové, takový heřmánkový čaj s medem dokáže zpříjemnit i ten nejšedivější den. Já osobně mám moc ráda i mátový s medem a také meduňkový, který zase krásně uklidňuje.

Termosky a termohrnky

Všechno co udrží pití teplé! Hurá těm, co přišli s nápadem na termohrnek. V zimě do auta, ke kočárku na procházku, kamkoli na cestu v zimě či mrazu, termohrnek s nejoblíbenějším nápojem sebou. Krásně se prohřejete i v největší zimě. My máme doma také termokonvici, takže uvařím celou konvici čaje a přes den si můžeme nalít horký čaj kdykoli chceme. Nemusíme pít vystydlý čaj během dne, když nestíháme (maminky ví o čem mluvím), ani nemusíme čekat, než se zase uvaří a vylouhuje další várka čaje. Akorát pozor, když si nalijete vařící čaj, musíte chvilku počkat než vychladne na požadovanou pitelnou teplotu.

Teplá koupel nebo lázeň na nohy

Nikdy nepřináší vana plná horké vody nebo lázeň na nohy takové potěšení jako v zimě. Alespoň mi to tak přijde. Užijte si oblíbenou pěnu, nechte starosti stranou a dopřejte si odpočinek v mydlinkách. A domácí pedikúra je taky hotové potěšení! Pěkně se zahřejete a budete mít i pocit, že jste pro sebe taky jednou něco udělaly.

Teplé oblečení

Dostala jsem mikinu z Lidlu. Dámská plyšová mikina je další z věcí, která na tomto seznamu nesmí chybět. Je to totiž přímo požitek, chumlat se v krásně teplé, příjemné na dotek a také dostatečně dlouhé mikině, když je zima jako v psinci. Ale ze mě rampouch nebude! Já se budu chumlat, nosit krásně teplé oblečení a přečkám zimu jako medvěd. Celou zimu také nosím ven zateplené softshellové kalhoty a kvalitní zimní bundu NordBlanc. Letos jsem si koupila krásnou čepici ze Sportisima a mám několik šál (pašmín) Carlo Romani. Proč několik? Protože se prodávají v mnoha nádherných barvách a já chci být šik (a taky se přiznám, že si neumím vybrat jen jednu…).

A co ještě?

Napadá mě, že jedna z nejlepších věcí, která ještě dokáže člověka v zimě prohřát je kvalitní vývar. Je jedno, jestli kuřecí nebo hovězí. V lékárničce mi na zimu nesmí chybět účinný nosní sprej. Oblíbili jsme si taky papírové kapesníčky z Lidlu, pokud se dá něco takového vůbec oblíbit. A nakonec beránek. Třeba v zimních ponožkách určených do postele.

A co vy? Máte nějaké svoje favority, kteří vám pomáhají přečkat zimu? Pište, sdílejte, chlubte se, jsem zvědavá 😉

Fotky převzaty z lidl-shop.cz , whittardcz.cz, avon.cz, vivantis.cz, tescoma.cz a Ikea.com

Také by se vám mohlo líbit...

4 Komentáře

  • Odpovědět
    Karolína
    10.3.2018 at 7:04

    Ahoj Báro, s tímto článkem se úplně ztotožňuji. Jsou věci které se dají dělat pouze v zimě a jsou velice příjemné, aspoň nám pomůžou přečkat zimu v bytě 🙂 jak zmiňuješ tu dvojitou peřinu, tak ta je skvělá, mám ji a je v ní krásně teplo! A není nad horkou čokoládu nebo mátový čaj! 🙂 ale už se tedy hodně těším na léto! 🙂 moc pěkný článek, všechny články se pěkně čtou. Jen tak dál! 🙂

    • Odpovědět
      Bára
      10.3.2018 at 7:14

      Díky Karolíno za milý komentář. Snad se Ti budou články líbit i dál. Máš nějakou svojí zimní nezbytnost pro inspiraci? 🙂

  • Odpovědět
    Karolína
    10.3.2018 at 7:19

    A myslím si, že je super třeba vířivka a sauna 😀 ta je dobrá na dýchání atd 🙂 Jo a taky je super nahřívací dečka, jen ji zapojíš do zásuvky a začne hřát, prostě paráda 🙂

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu