0
cestování Doporučené Ostatní Recenze Rodina

Výlet na Šumavu a návštěva areálu lesních aktivit

Naplánovali jsme si s přáteli cestu na Šumavu, do jedné hezké chaloupky. Na víkend. To jsou sice dva dny, ale uznávám, že jsme měli prakticky plný kufr věcí. Tak je to totiž vždycky a já jsem klidná, když vím, že máme všechno od spodního prádla až po dezinfekci.

Pátek

V pátek odpoledne jsme dorazili na Šumavu, vybalili, naplnili lednici dobrotami a šli se slunit. Postupně jsme se všichni sešli a jen tak jsme si užívali pohodu. Děti si hráli na hřišti, my posedávali na dřevěných lavicích nebo házeli na basketbalový koš, bylo nádherné počasí.

Večer jsme si poseděli u ohně, opekli si naložené flákoty masa, trochu popíjeli a povídali. Kochala jsem se přes plot výhledem do zelené krajiny dokud to šlo a jakmile padla tma, tak jsem zapíchla pohled do ohně. Sice jsem za ten víkend načichla ohněm do každé buňky těla i vlákna oblečení, ale nevadilo mi to. Až se vrátíme, pračka se o to postará. Kdo vynalezl pračku, byl génius, o tom žádná.

Sobota

Ubytování bylo perfektní. V sobotu jsme po snídani (dělala jsem vafle), jeli do nedalekého lesa, kde byla trasa plná nejrůznějších prolézaček, odpočinkových sítí a dalších aktivit.

Děti byly nadšené a my dospěláci taky, protože nám opět vyšlo počasí (jen trochu víc foukalo), děti se zabavily procházka to byla nádherná. Procházky lesem jsou obecně často doporučované jako relaxační aktivita. Hned u areálu je také krásná vyhlídka a samozřejmě  parkoviště.

Cestou zpět jsme dostali pochopitelně hlad, a tak jsme se rozhodli vyzkoušet Soumarský hostinec U Maxů. K nabídce bylo pár jídel plus pizzy, ale znělo to všechno moc dobře. Pro své knedlíky nechali provozovatelé dokonce vytvořit banner, který zavěsili strategicky hned vedle výdejního okna. Takže jsem je samozřejmě musela vyzkoušet, že jo.

Sobota utekla jako voda. Po dalších utkáních v hodech na koš jsme si nechali předehřát saunu a my ženské jsme se tam vydaly jako první. Sauna je také skvělý vynález, člověk se prohřeje do morku kostí, vyčistí se mu pleť a co já vím co ještě. Je to zkrátka tělu prospěšné a to, jak jsme si pokecaly, bylo zase prospěšné duši. Po nás se do sauny vydali naši chlapi, ale jak moc ozdravné to bylo pro jejich duši, tak to fakt nevím. 😀

Pak jsem šla číst dětem pohádku O lišce Šišce a zahnala je do hajan.

Neděle

V neděli byl samo sebou šrumec. Udělali jsme si snídani a šli balit. Házela jsem to do tašek hlava nehlava, stejně to doma všechno vysypu na jednu hromadu a budu třídit. Až na nádhernou selenitovou mističku ve tvaru srdce a jeden krásný krystal, který jsem dostala od kamarádky Míši, ty jsem si balila obzvlášť pečlivě a dala si je raději do batohu spolu s telefonem, který jsem při minulém pobytu několik minut před odjezdem hledala a byla z toho tak na nervy, že si to pamatuju dodnes.

Víkend byl super, Šumava je nádherná a jestli hledáte tip, kam s rodinkou zase vyrazit, pak na Šumavu!

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu