0
Doporučené Recenze

David Attenborough – Výpravy do divočiny

Právě jsem dočetla knížku David Attenborough – Výpravy do divočiny a jsem naprosto unešená.

Knížka mě před nedávnem zaujala ve výloze knihkupectví a pak, jako znamení, v polici knihovny. Tam už jsem neodolala a tlustou knihu jsem si vítězoslavně nesla zapůjčenou domů. Nemohla jsem se dočkat, až začnu číst, ačkoli jsem zatím nevěděla, co přesně čekat.

Dost možná je vám jméno, hlas či podoba autora známé, zvláště pokud máte v lásce dokumenty o přírodě a zvířatech. David Attenborough je světoznámý přírodovědec a dokumentarista. V roce 1985 byl povýšen do šlechtického stavu a získal titul Sir.

David Attenborough – Výpravy do divočiny

Když jsem se začetla, přišlo mi, jako bych četla příběh o Robinsonu Crusoe. Tolik dobrodružství, tak barvitě popsaný děj! Kniha se četla úplně sama. Po přečtené stránce jsem pátrala po jménu autora, protože pan David Attenborough mi vždycky přišel jako velice zaměstnaný člověk a teď už je to přeci jen starší pán (ačkoli i nyní v dokumentech působí čile), ale žádné jiné jméno jsem nenašla. Pokud tohle napsal pan Attenborough, pak klobouk dolů, je to profesionální práce. Takhle krásně čtivou dobrodružnou knihu jsem dlouho nečetla.

Kniha detailně a živě popisuje první tří výpravy mladého přírodovědce David Attenborougha, které skutečně podnikl. Měl za úkol přivézt některé druhy zvířat do Londýnské zoologické zahrady a zároveň celou expedici zachytit pro televizní společnost BBC. Ale není to žádné cestování v bavlnce, čím si musel David a jeho tým projít, byly kolikrát velmi náročné podmínky. Ale poradil si s nimi s energií sobě vlastní a vše teď s kouzelným anglickým humorem předává v psané formě čtenářům. Na hodiny se octnete ve světě těch nejúžasnějších zvířat, kouzelných zemí, zajímavých lidí a zvyků.

Je to skutečně výjimečně skvělá kniha a já si ji užila od první do poslední stránky.

O knize

Knihu David Attenborough – Výpravy do divočiny napsal David Attenborough (fotografie jsou také jeho), přeložila Jitka Jeníková a vydalo nakladatelství Argo. Kniha má pevné desky a 432 stran.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu