0
Doporučené Recenze

Česká čokoládovna Chocolate Hill a jejich lahodné čokoládové produkty

Dostala jsem příležitost ochutnat čokolády od firmy Chocolate Hill a věřte mi, takovou příležitost bych si samozřejmě já ujít nenechala! 😀 Pojďte se se mnou podívat na dobroty, které jsem vyzkoušela.

Nabídka Chocolate Hill

Na webu www.chocolatehill.cz najdete celou řadu čokoládových výrobků, jako je tabulková čokoláda, vážená čokoláda, oříškové krémy s čokoládou, horká čokoláda a čokoládové dárky. Ve všech případech jde o krásně balené produkty s nadstandartní kvalitou a výborným složením. Většina produktů je dokonce v BIO kvalitě.

Pro ty, kteří se chtějí zcela vyhnout cukru nabízí Chocolate Hill i výrobky bez cukru.

Čokoládovna Chocolate Hill sídlí v Brně. Na webu si můžete přečíst o jejich partě nadšenců, kde každý z nich je součástí celého krásného systému výroby a prodeje čokolád. Prošla jsem si jejich zajímavou nabídku a rozhodla se vyzkoušet pár kousků, které mě cvrnkly do nosu jako oříšky Popelčina tatínka. Abych zkusila od všeho něco, vybrala jsem si tabulku bílé čokolády s posypem z dračího ovoce,  tabulku mléčné čokolády s posypem z jahod a pistácií a tabulku levandulové čokolády. Nakonec jsem zabrousila do nabídky horkých čokolád a vybrala si mléčnou horkou čokoládu.

Tabulkové čokolády jsou balené elegantně v tenoučkém celofánu, který se snadno otvírá (z jedné strany je přehnutý a zalepený tak, aby se dal snadno rozbalit) a krásných papírových přebalech, které se mi tak líbí, že bych se tyto čokolády nerozpakovala dát jako krásný a chutný dárek.

Levandulová čokoláda BIO 65%

Levanduli mám ráda, nádherně mi voní na zahradě a sypu si ji pravidelně do koupele. Je to radost, až na tu část, kdy ji lovím sítkem, aby nám nezacpala odpad. 😀 Teď mě ale zaujala jako součást tabulkové čokolády. Tato levandulová čokoláda má v první řadě krásný obal, čehož si člověk všimne nejdřív.

Když jsem čokoládu rozbalila, okamžitě jsem ucítila výraznou, ale příjemnou vůni levandule. Až mě překvapilo, jak šla dobře dohromady s čokoládovým aroma. Chuť levandule je stejně výrazná, jako její vůně, ale s čokoládou se nepere, krásně ji ozvláštňuje. Je to pro mě exotická kombinace, ale příjemná. Myslím, že tuhle čokoládu si člověk dá, když chce ochutnat něco zajímavého a netradičního. Jde o perfektní dárek pro milovníky čokolády a levandule. Pro ideální zážitek z této čokolády se o ni podělte, každý si dejte kousek a vychutnejte si ji společně.

Bílá čokoláda s dračím ovocem

Exotické dračí ovoce se svou sytou tmavě růžovou barvou působí skvěle v kombinaci s bílou čokoládou. Na chuti krásně poznáte rozdíl mezi kvalitní čokoládou, která má v tomto případě až 45 % kvalitního kakaového másla z Dominikánské republiky (navíc v BIO kvalitě) a čokoládami, které jsou založené jen na cukru a podobné kakaové máslo viděli tak leda z rychlíku.

Bílá čokoláda s dračím ovocem z Chocolate Hill má pomalejší náběh sladkého pocitu na jazyku, je krásně lahodná a snadno se rozpouští. Kombinace s dračím ovocem potěší jak na pohled, tak na jazyku. Krásně podráždí chuťové buňky a dračí ovoce dodá to “něco navíc”, co by mi jinak u prosté bílé čokolády chybělo.

52% mléčná čokoláda s jahodami a pistáciemi

Já se přiznám, že si vybírám nejčastěji mléčnou čokoládu. V tomto případě jsem si vychutnala kvalitní mléčnou čokoládu s 52% kakaové sušiny, posypanou sušenými jahodami a pistáciemi. Nádherná kombinace. A když se člověk podívá podrobně na složení, v porovnání s jinými čokoládami ze supermarketů, je tohle paráda. Máte tu jahody, pistácie, kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko, kakaové máslo. Nic víc v těch 63 gramech tabulky čokolády nenajdete, žádné chemické sajrajty, nic. Tohle je pochoutka prakticky bez výčitek. 🙂

Chuť mléčné čokolády s jahodami a pistáciemi je lahodná, mezi zuby se čokoláda snadno rozlomí a začne se rychle rozpouštět v ústech a uvolňovat příjemnou čokoládovou chuť. Je to úplný zážitek. Čokoládovou chuť, která je příjemně sladká a krásně intenzivní, doplňuje sladkokyselá chuť sušených jahod a skvělá oříšková chuť pistácií. Podle množství posypu a velikosti jednotlivých kousků musím uznat, že v čokoládovně s jahodami ani pistáciemi nešetří.

Horká čokoláda

Máme letos sněhu nečekané množství a venku mrzne až praští, a tak šálek horké čokolády přijde rozhodně vhod. Já nepiji kafe. Ale horkou čokoládu zbožňuji. Rozhodla jsem se vyzkoušet mléčnou horkou čokoládu od Chocolate Hill a lidi –

tohle je jedna z nejlepších horkých čokolád, jaké jsem kdy ochutnala!

Nemusela jsem do ní přidávat ani zrnko cukru, slazena je už sama o sobě tak akorát. Nepotřebovala jsem do ní přidávat šlehačku ani maršmelouny. Je dokonalá přesně taková, jaká je. Stačí ji jen rozpustit ve 120 ml horkého mléka.

Z čokoládových peciček a kousků mi horká čokoláda přijde tak nějak lepší než z prášku. Tato mléčná čokoláda je v balení, které stačí na jednu běžnou porci, přesněji jeden standartní hrnek horké čokolády. Příprava je snadná, do hrnce si dejte pomalu zahřát 120 ml mléka, vsypte čokoládu a za stálého míchání metličkou či vařečkou nechte rozpustit. Rozpouští se snadno a rychle. Na konci prošlehejte ručník šlehačem (napěňovačem), pokud jej máte.

Získáte tak lahodný, jemně krémový čokoládový nápoj, který v zimě krásně zahřeje, potěší chuťové buňky a povzbudí na mysli.

Závěrem

Čokolády z Chocolate Hill byly všechny výborné a s radostí je doporučuji. Mám pocit, jako bych narazila na ráj pro čokoholiky. 😀 Nabídka je dostatečně široká na to, aby si každý milovník čokolády našel “to pravé čokoládové” pro sebe. Díky kvalitě i krásným přebalům mi tyto čokolády přijdou vhodné jako perfektní dárek. Těším se, že příště vyzkouším některý z oříškových krémů nebo čokoládové tyčinky.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu