0
čokopoleva
Doporučené Recepty

Čokoládová poleva (na dort, perník, buchtu atd.)

Zajímá vás, jak udělat úplně super jednoduchou čokoládovou polevu? Tak já vám to ukážu!

Čokoládová poleva na buchtu, dort, perník či cukroví

Čokoládová poleva má všestranné využití. Výborná je jako čokoládová poleva na dort, čokoládová poleva na cukroví nebo čokoládová poleva na perník (i když na něj dělám spíš kakaovou polevu). A může být i čokoládová poleva na buchtu, kterou běžně rádi děláte. Obecně vzato čokoládová poleva dokáže vylepšit kdejaký dezert.

Je to super snadné a potřebujete vlastně jen dvě ingredience, pokud nechcete čokoládovou polevu dále dochucovat podle svého (ale pokud chcete, směle do toho!). Hlavní je vybrat kvalitní a chuťově dobré ingredience a mít trpělivost. Hotovou čokoládovou polevu můžete použít třeba na přelití hotové bábovky či například bebe buchty. Jdeme na to.

Co potřebujeme na čokoládovou polevu

  • 200 g kvalitní čokolády na vaření (já vybrala mléčnou čokoládu na vaření z Lidlu, ale můžete zkusit i jinou, jen se snažte hledat čokoládu s vyšším procentem kakaa)
  • 100 g másla

Jak na to

Vezmeme si mlékovar nebo dva hrnce, chcete totiž čokoládu rozpustit ve vodní lázni. Čokoládu si nalámeme na malé kousky a necháme ve vodní lázni rozpustit na mírný stupeň.

K rozpuštěné čokoládě přidáme na kousky nakrájené máslo a pozvolna mícháme metličkou až se vše rozpustí a smíchá v krásně hladkou čokoládovou polevu.

Máme hotovo a můžeme čokoládovou polevou přelít oblíbenou buchtu. Dobrou chuť!

P.S. nebojte se experimentovat s čokoládami, jistě najdete takovou, s jakou bude vaše čokoládová poleva ta nejlepší!

 

Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?

Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥

Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například oblíbené recepty na tomto blogu –  Banánový koláč nebo Bebe buchtu!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu