0
Recenze Rodina

Cd pohádky pro děti

Jako děti jsme sbírali časopis Méďa Pusík s přílohou. Přílohu tvořilo vždy jedno pohádkové cd namluvené často známými herci a většinou šlo o pohádky povedené a s velmi pěknými obaly.

Království pohádek

Série nesla název Království pohádek a dnes se dá sehnat necelá sada na stránkách Pražského vydavatelství. Cena jednoho cd je 45 nebo 35 korun a neplatí se poštovné. Bohužel spousta těch dobrých pohádek tam chybí a dají se sehnat těžko, po bazarech a na Aukru, ale musíte brát v potaz, že většinou jsou to cd hraná a mohou mít poškozený zvuk.

Taky ne všechny pohádky jsou dobré, myslím že hlavně pohádky nad pořadové číslo 100 byly slabší. Dokonce jsem nedávno slyšela jedno z těch nových a tam bylo, že princeznu chtěl za ženu její otec, protože se tak trochu pomátl a dcera se ho snažila všelijak odradit. Šlo o adaptaci nějaké známé klasiky, jako byla princezna se zlatou hvězdou na čele nebo tak něco. Možná že některá původní verze tak zněla, ale já rozhodně nebudu téhle úchylárny příznivcem. Snad to ale byla jen jedna výjímka nevhodně zvolené verze pohádky k vydání.

Cd pomáhají mé dceři usnout, když jí nečtu pohádky z knížek. Postupně pohádky skupuji a už jich máme pěknou sbírku, uvidíme, jak dlouho přežijí v naší péči. Pokud chcete taky svým dětem pustit pohádku a nepouštět jakoukoli obrazovku, doporučuji tahle cd. Alespoň většinu z nich.

dav

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu