0
Doporučené Recenze

Botanic.cz a produkty, které mě zaujaly

Ahoj všichni,

v dnešní recenzi se podíváme na další zajímavý e-shop. Tentokrát to bude botanic.cz a jejich zajímavá nabídka produktů zaměřených na lidské zdraví. A pozor – taky uvidíte modrý čaj!

Botanic.cz a jejich nabídka produktů pro zdraví

Když jsem procházela nabídku e-shopu botanic.cz, narazila jsem na zajímavé kousky. Například mají v nabídce různé zdravé druhy hub v tobolkách. Dále jsou tu bylinky jako různé směsi či kapsle, vitamíny, sportovní výživa, exotická nesmrtelná rostlina s názvem Růže z Jericha, různé druhy čajů, koření, vykuřovadla a vonné tyčinky, esenciální oleje a mnoho dalšího. Také se mi moc líbilo, že byl e-shop přehledný a vyhledávání produktů snadné.

Motýlí čaj

Jedna z věcí, kterou jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, byl Modrý čaj (také se mu říká motýlí čaj). Tento čaj vzniká louhování květů rostliny Klitorie ternatské. Má výraznou modrou barvu a jemnou chuť. Když přidáte do čaje citrón, tak se barva změní z výrazně modré na fialovo růžovou. Jde o vizuálně velice atraktivní čaj, který vás okouzlí. Já osobně byla až překvapená, jak rychle a výrazně se obarvil, a stačilo k tomu použít jen pár kvítků!

Balení čaje váží 50g, a když koupíte více balení, je nákup výhodnější.

 

Vanilkový aroma extrakt

Éterický olej z vanilky má nádhernou vůni. Vanilku mám moc ráda. Připomíná mi sladké pečení, je jemná a velice příjemná. Z téhle maličké lahvičky stačí jen pár kapek do aromalampy, zapálit v aromalampě svíčku a můžete si začít užívat lahodně vanilkovou vůni. Balení obsahuje 10 ml oleje.

Mix pepřů

Opravdu ráda vařím z kvalitních surovin, protože ten rozdíl pak bývá dost znát. Tento mix pepřů mě okamžitě zaujal. Správný pepř není jen štiplavý, ale má i svou zajímavou chuť, které se dá v jídlech využít a příjemnou vůni. Mix pepřů se prodává v balení o váze 30g.

Houby Shiitake

Na e-shopu Botanic.cz nabízí houby Shiitake nebo třeba Hlívu ústřičnou, ve formě kapslí. Když nevíte, jak si tyhle zdraví prospěšné houby připravit k jídlu, a přesto je chcete dostat do těla, je tobolka snadný a rychlý způsob. Proč je ale vůbec zapojit do jídelníčku? Nedávno jsem četla velice zajímavou studii, která tvrdila, že pravidelné zapojení těchto hub do jídelníčku můžete působit jako významná prevence proti rakovině!

Balení s houbami Shiitake obsahuje 40 kapslí. Mě se dobře polykaly, ale je třeba je zapít dostatečným množstvím vody. Pokud nechcete polykat kapsli, otevřete obal kapsle a prášek z ní si rozmíchejte ve vodě k vypití. Stačí užívat jednu kapsli denně.

Upozornění: Těhotné a kojící ženy a osoby se zdravotními potížemi by měly užívání Shiitake konzultovat se svým lékařem.

Co si vyberu příště?

Myslím, že e-shop botanic.cz má zákazníkům hodně co nabídnout. Pro mě byly skvělé houby v tobolkách, protože ještě nejsem zrovna zvyklá používat houby při vaření, pokud nepočítám bramboračku z hříbků. Ale ta studie o prevenci rakoviny mě dost oslovila. V nabídce botanic.cz jsem si vyhlédla ještě několik druhů koření, kterými bych ráda doplnila svou kuchyni, protože podle popisu je znát, že vybírají kvalitní suroviny. Například si hodlám pořídit kvalitní cejlonskou skořici nebo kari. I nabídka čajů je velmi lákavá, příště se chystám vyzkoušet Zlaté kiwi, čaj Zelená opice nebo crème brûlée skořice, což je kombinace Rooibosu a ovocného čaje. Z esenciálních olejů musím vyzkoušet levanduli, když už vanilka u nás měla takový úspěch. Rozhodně se na stránky podívejte, co okouzlí zrovna vás! 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu