0
Recenze

Album předškoláčka

Ráda si zaznamenávám vzpomínky, nejčastěji v podobě fotografií, které v zimě vlepuji do alb. Proto mě tak nadchlo Album pro předškoláčka a Album pro prvňáčka. S mojí pamětí je uchovávání vzpomínek podobnými způsoby prakticky nutnost, ale i kdybych měla paměť jako slon, tak tohle budu dělat, už je proto, že mě moc těší procházet fotky a vzpomínat.

Mám dvě malé děti a tahle alba jsou jedním slovem aktuální. Překvapilo mě, že jsou větší než jsem čekala. Nevím proč, ale čekala jsem formát A5 a tohle je spíš A4. Paráda. Album předškoláčka je doplněné obrázky známé ilustrátorky Heleny Zmatlíkové. Možná ještě máte doma slabikář nebo starou učebnici s jejími obrázky, má osobitý styl, díky kterému její práce snadno poznáte.

Obsah

Hned zkraje začínáme “toto album patří” sekcí s místem pro vlepení fotografie 13 x 18 cm a prostorem pro dopsání jména. Pak je část, které se předškoláčkovi věnuje detailněji (jméno, čas, místo a datum narození), adresa (a další místa pro vlepování fotografií, tentokrát o velikosti 13 x 9 cm. Následuje povídání o rodině předškoláčka a jejích členech (opět s místem pro vlepení fotografií) a přesouváme se k prvnímu dni ve školce. Album dává prostor pro dopsání toho, co dítě ve školce dělá, jaké tam má kamarády a tak podobně. Pak se album začne zaměřovat na roční období a svátky, počínaje Mikulášem a Vánoci, pak pokračuje zápisem do školy, zimními radovánkami, Velikonocemi a tak dále. K konci alba je prostor pro malování (nejen pro dítě, ale i pro paní učitelku za školky). V albu najdete ještě další stránky, jako například “Nejlepší výlet se školkou” nebo “Můj poslední den ve školce”.

Můj dojem

Album předškoláčka je moc hezky zpracované a nabízí výborný způsob, jak zachytit vzpomínky. Ilustrace Heleny Zmatlíkové nám samotným připomenou vlastní dětství a krásně zdobí celé album. Díky pevným deskám budou vzpomínky ve formě textu i fotografií v bezpečí.

Album se mi moc líbí.

Mám v plánu dceři album schovat a dát jí ho až bude dospělá. Schválně, jak se bude tvářit 🙂

O albumu

Album předškoláčka ilustrovala Helena Zmatlíková a vydalo nakladaTelství Grada pod značkou Bambook. Za album velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Monika
    19.1.2021 at 10:18

    Dobrý den Báro, díky Vašemu blogu, jsem našla informace o knize Album předškoláčka, kterou chci klukům pořídit. Jenže v dnešní době (zavřené obchody) si je nemohu prohlédnout, abych zjistila, co je uvnitř. Díky Vám se mi podařilo nahlédnout i dovnitř 🙂 Děkuji a přeji Vašemu blogu hodně úspěchů a potěšení! Monika

    • Odpovědět
      Bára
      19.1.2021 at 10:39

      Zdravím Moniko a děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že recenze pomohla s rozhodováním. Já sama mám ráda, když nekupují “zajíce v pytli”😄. Doufám, že pro Vás bude blog přínosný i nadále. Mějte se krásně, Bára

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu