0
Domácnost Recenze

Testování: Pánve Tefal

Když si člověk zařizuje kuchyň, jsou pánve a hrnce jednou z nejdůležitějších věcí. Já začínala se starým nádobím, co nám kdo dal, ale když jsme si něco našetřili, přišel čas koupit si něco pořádného.

Po řádném uvážení jsem vsadila na značku Tefal, jejíž pánve měly velmi dobrá hodnocení. Zároveň jsem nakoupila hrnce, ale o hrncích později, dnes se budu věnovat právě pánvím značky Tefal.

Druhy pánví

Koupit jsem potřebovala malou pánev, wok pánev, normální větší pánev a palačinkovou pánev. To je takový základ. Někdo kupuje ještě další speciální pánve jako je grilovací pánev nebo lívanečník, ale já zatím neměla potřebu takové pánve dokupovat.

Malá (21 cm) a wok pánev (28 cm) – Tefal Character

Malá pánev a wok pánev jsem vybrala ze stejné série a ano, vedly si stejně. Po roce používání vypadají stále jako nové a nepřilnavá vrstva stále funguje jak má. Pánve jsou krásné na pohled, stále funkční a něco mi říká, že ve stejném stavu ještě dlouho vydrží. Tyhle dvě pánve doporučuji.

Normální pánev – Tefal Talent Pro (28 cm)

Normální pánev mě zklamala. Může to být jen jeden vadný kus, ale vlastně od začátku se pánev při zahřátí lehce zdeformovala tak, že na středu pánve nedržel tuk a stekl ke stranám. To není nic moc praktického, protože musíte použít větší množství tuku, aby byl po celé ploše pánve. Měla jsem si koupit radši tuhle normální pánev ze stejné série jako ty dvě výše uvedené, jistě by si vedla lépe.

Palačinková pánev – Tefal Talent Pro 25 cm

Moje palačinková pánev od Tefalu je parádní. Funguje velmi dobře, jsem s ní spokojená a doporučuji jí. Má rovněž nepřilnavý povrch, který je v případě dělání palačinek více než žádoucí. Palačinkové pánve mají mít velmi nízký okraj, aby se palačinky snadno obracely. Pro někoho může být palačinková pánev možná nadbytečná, ale u nás se využije. Mimo palačinky se dá využít také třeba na lívance nebo omelety.

Mimochodem, pokud vám přijde trochu zdeformovaná, tak je, ale mojí vinou. Spadla mi na zem, naštěstí se ohnul jen okraj, takže na funkci to nemá vliv.

Suma sumárum

Tefal má výborné pánve. Dala bych si pozor na Talent Pro 28 cm, ale jak jsem psala, může jít o výjimku. Třeba takhle zlobí jen moje pánev. Ostatní pánve splňují, co výrobce slibuje, dobře fungují a pěkně vypadají. Snadno se udržují a pokud to není třeba, nemusíte v některých případech ani používat tuk (nepřilnavá vrstva je skutečně nepřilnavá).

Doporučuji manipulovat s jídlem na pánvi zásadně jen dřevěným nebo plastovým náčiním, žádný kov! Ani když výrobce připouští použití kovového náčiní. Přečtěte si návod na používání a údržbu a dodržujte rady výrobce. Pánev vám tak déle vydrží v dobrém stavu.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu