0
Recenze

Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků

Krásný pátek,

dnes se podíváme na knížku Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků od Marcely Kotové. Už jsme tu jednu knížku od této autorky měli, jmenuje se Rozhýbej svůj jazýček (Zábavné hry pro rozvoj řeči) a knížka se mi moc líbila, tak jsem byla zvědavá, jak se mi zalíbí Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků.

Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků

Dcery mají podobné knížky a sešity rády, takové, kde se aktivně zapojí a čtou, píší, kreslí nebo si hrají. Je krásně vidět, jak jim to pomáhá se rozvíjet. Podobné aktivity, tedy myslím zábavné a naučné aktivity, jsou dnes víc než žádoucí, protože chození do školy je díky neustálým novým omezením a zákazům dost nejisté, a tak musíme vyvíjet zvýšené úsilí doma. Dobře, uznávám, že u nás doma nejde o žádné “zvýšené úsilí”, protože podobné věci děláme skoro denně bez ohledu na situaci ve školství nebo zdravotnictví.

Používání knihy je velmi jednoduché.

  1. přečtete krátkou úvodní pohádku
  2. vysvětlíte srozumitelně dětem obrázky a piktogramy
  3. dítě zkouší číst podle obrázků

Tento originální způsob mi připomíná geniálního Jimiho Hendrixe. Ten také neuměl číst noty a tak používal svůj vlastní způsob grafického zaznamenávání hudby. A fungovalo to.

Můžete tímto způsobem malým dětem dopřát radost, že už umí číst. Kniha Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků pomáhá dětem cvičit vyjadřovací schopnosti, přemýšlet logicky, soustředit se a tvořit věty.

Mě i mým dětem se knížka líbí, je zábavné spolu takhle “číst”. Knížka je přehledná a ilustrace všeříkající.

Ukázka

O knize

Knihu Poslouchám pohádku a čtu podle obrázků napsala Marcela Kotová, ilustrovala Veronika Kubáčová a vydalo nakladatelství Grada, kterému tímto za knížku velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu