0
Recenze Rodina

Rozhýbej svůj jazýček (Zábavné hry pro rozvoj řeči)

Musím s potěšením říci, že jsem narazila na knížku pro rozvoj řeči (u dětí), která předčila má očekávání. Mám z ní upřímnou radost.

Starší dceři je pět let a je tedy ve věku, kdy je třeba řeč trochu kultivovat. Mám od paní z logopedie doporučené cviky, které máme procvičovat. Zatím jí nejde R, ale má čas se to naučit. A tak teď ťukáme jazykem za zuby, rozkládáme jazyk na patře a říkám deden až se z nás kouří. Chtěla jsem tahle logopedická cvičení ještě nějakou zábavnou formou podpořit. Od nakladatelství Grada jsem si vybrala knížku Rozhýbej svůj jazýček (Zábavné hry pro rozvoj řeči). Ukázalo se, že to byla skvělá volba.

Rozhýbej svůj jazýček (Zábavné hry pro rozvoj řeči)

Tato knížka s měkkými deskami je bohatě doplněná sympatickými ilustracemi, je veselá a moc hezky udělaná. Díky písmu, které je velké tak akorát, dobře rozmístěné a upravené (barvami, kurzívou a dalšími způsoby) je kniha nádherně přehledná. Sotva knihu otevřete, řeknete si tohle bude zábava a pustíte se do různých cviků s chutí (a samozřejmě s dětmi :D). Říkáte si spolu říkadla a básničky, zpíváte písničky, hrajete různé hry a ukazujete dětem obrázky, na kterých dítě pojmenovává zvířátka, popisuje situaci nebo po vás opakuje. Cvičí si tak artikulaci a další potřebné komunikační schopnosti. Je to přesně to, co jsem hledala. Z knížky Rozhýbej svůj jazýček jsem opravdu nadšená. A není to jen můj názor, mé děti si knížku oblíbily také. Obě, jak ta starší, tak i ta mladší.

S podzimní vlnou bacilů, které se málokteré dítě ubrání, se u nás rozjel lehký kašel. Raději jsem nechala děti doma, aby si odpočinuly a uzdravily se. Protože se doma nehorázně nudí, musím jim hledat zábavu, jinak by měly nosy pořád zabořené do některé z obrazovek. Tak jsme vytáhly různé barvy, štětce, nůžky a barevné papíry, knížky pohádkové i naučné, puzzle a nafukovací balónky, modelínu a dokonce jsem je nechala upéct várku vánočních muffinů (recept přidám později). Manžel nedávno přivezl domů malou tabuli na kreslení, a tak starší dceru napadlo, že bychom si mohly hrát na školu. Byla to skvělá příležitost děti seznámit s knížkou Rozhýbej svůj jazýček. Dětem se knížka líbí, samy se připomínají, abych ji vytáhla z police a něco jsme si procvičovaly.

Knížku všem rodičům, co chtějí s dětmi “rozhýbat jazýček” a cvičit vyjadřování, doporučuji.

Ukázka z knížky

O knize

Knihu se 168 stranami a názvem Rozhýbej svůj jazýček napsala Marcela Kotová. Ilustrovala ji Veronika Kubáčová, obálku zpracoval Antonín Plicka a vydalo nakladatelství Grada. Tímto nakladatelství Grada za knížku velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Marcela
    3.1.2020 at 12:52

    Milá Barunko, moooc Vám děkuji za milou recenzi na mou knihu. Mám obrovskou radost, že se kniha líbí nejen dětem, ale i rodičům😉. Brzy se můžete těšit na druhý díl.
    S pozdravem Marcela Kotová

    • Odpovědět
      Bára
      5.1.2020 at 19:22

      Paní Marcelko, udělala jste mi Vaším komentářem radost. Jsem ráda, že se Vám recenze líbila, byla naprosto upřímná a já se těším na pokračování! Mějte se krásně, s pozdravem, Bára

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu