0
Recenze

Album prvňáčka

Minule jsme si ukázali Album předškoláčka a dnes tu mám Album prvňáčka.

Nakladatelství Grada pod značkou Bambook nabízí ještě Album děťátka, což je skvělé, protože tak můžete dokumentovat své dítko během různých období. Moje dcera letos nastoupila do první třídy, a tak je Album prvňáčka pro nás aktuální.

Album pro prvňáčka

Album je opět krásně doplněné milými ilustracemi české ilustrátorky Heleny Zmatlíkové. Na začátku máte opět prostor na fotografii vašeho prvňáčka, o velikosti 13 x 18 cm. Na horní části stránky můžete na tečkovanou linku napsat jméno toho, komu album patří, nebo přesněji, o kom toto album vlastně je. Na dalších stránkách pokračujeme dopisováním různých informací, kterými se prvňáček představí, například datum narození, místo narození a dokonce znamení zvěrokruhu. Dítě může také doplnit svůj vlastní podpis. Dále se seznámíme s rodinou prvňáčka, s jeho domácími mazlíčky a pak se přesuneme do školy. Na tečkované linky můžete doplnit den zápisu, datum prvního dne ve škole a název a adresu školy. Pak je stránka určená autoportrétu ze začátku školního roku, což mi přijde jako vtipný a dobrý nápad. Až dcera v osmnácti třeba dostane tohle album, tak chci vidět, jak se na autoportrét malovaný v šesti letech bude tvářit.

Album prvňáčka pak pokračuje dál a obsahuje místa pro doplňování textu, místa pro vlepování fotografií a ilustrace. Na stránkách projdete řadou skvělých zážitků a vzpomínek, které si dítě z prvního školního roku tak může uchovat napořád. Ke konci alba je Můj památníček, kde může třídní učitel či učitelka, a dokonce i spolužáci něco dopsat. Album pak končí fotografií celé třídy a autoportrétem z konce školního roku.

Tohle je krásný a nápaditý způsob, jak zachovat vzpomínky z prvního roku dětí na škole.

O albu

Album prvňáčka ilustrovala Helena Zmatlíková a vydalo nakladatelství Grada pod značkou Bambook. Za album velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu