0
Domácnost Ostatní Recenze Rodina

Vonné svíčky se sušenými květy a krystaly Dória

Letos se mi podařilo dárky vyřešit podezřele snadno (snad jsem na nikoho nezapomněla!). Ani jsem moc netápala s tím, jaké dárky nakoupit. Inspirace jsem měla víc než dost. Dnes bych vám ráda představila novinku, totiž velmi krásné vonné svíčky Dória. Svíčky jsou skvělým dárkem pro každou příležitost, hodí se pro babičky, sestry, tety, kamarádky i maminky. Samé ženské, viďte? Ale třeba znáte i muže, kterým by se tato úžasná svíčka líbila. Já myslím, že bych našla ve svém okolí minimálně čtyři chlapi, kterým by udělala také radost.

Tyto svíčky rozhodně nejsou obyčejné. Jsou krásné napohled, mají speciální vlastnosti díky ponořenému krystalu (či krystalům) a jsou doplněné sušenými květy a bylinkami. Jsou půvabné, vytvářené ručně a s láskou. Já sama jich pár koupila pod stromeček a jedna nám právě včera večer dohořela doma.

Přírodní a netoxické

Svíčky Dória mají další skvělé vlastnosti. Jsou vyráběné ze sójových bobů a neobsahují žádné toxické ani ropné látky. Jde tedy o čistě přírodní a biologicky odbouratelný vosk. Při hoření tyto svíčky nevylučují žádné škodliviny oproti například parafinovému vosku. A i doba hoření se liší. Oproti parafinovým svíčkám může být doba hoření sójové svíčky až o 50% delší. Svíčky mají dřevěný křížový knot. Výhoda tohoto knotu, je, že díky němu svíčka příjemně praská (asi jako když praská oheň v krbu).

Ukázka svíček

Cena svíčky je 300 korun. Navštívit můžete webové stránky svickydoria.cz.

Můj osobní a upřímný názor

Jistě si říkáte, že kdybych to nepovažovala za skvělý dárek, tak bych o tom ani nepsala. A máte naprostou pravdu. Tyhle svíčky se mi opravdu moc líbí, jsou vyloženě krásné a cena je za takovou krásnou svíčku vážně parádní. Výrobci svíček nabízí mnoho různých variant, kombinují se různé vůně, krystaly a květiny. Díky použitému vosku se už nebojím doma pálit svíčky. Před pár lety jsem měla svíčky moc ráda, pak jsem si ale přečetla, jak mohou být parafínové svíčky toxické. Díky sojovým svíčkám Dória, mám klid a mohu zase s klidem na duši vesele pálit svíčku za svíčkou.

Navíc, já jsem estetik. Mám ráda, když věci pěkně vypadají. A pokud ty krásné krystaly mají navíc harmonizační, relaxační nebo dokonce léčivé schopnosti, tím lépe.

 

Krystaly ve svíčkách Dória

Krystaly působí na pohled jaksi magicky, jsou velmi krásné, a dle přírodních léčitelů a esoteriků díky své krystalické struktuře usměrňují toky energií. Již po staletí jsou využívány jako pomocník při léčebných praktikách a pomáhají zharmonizovat tělo a duši. Vypsala jsem vám seznam účinků, které by dle Michaely Koblencové, které vytváří svíčky Dória se svým manželem, měly jednotlivé krystaly mít.

  • Achát dodává citovou, tělesnou a rozumovou rovnováhu. Pomáhá překonávat negativní pocity a zahořklost, kterou někdy nosíme v srdci. Léčí vnitřní zlobu, posiluje lásku a dodává odvahu k jejímu novému hledání. Navozuje pocit bezpečí a jistoty, neboť odstraňuje vnitřní napětí.
  • Modrý achát zajišťuje klid a štěstí, zmírňuje napětí a hádky v domácnosti. Poskytuje majiteli oporu a vnitřní sílu.
  • Růženín probouzí cit, ženskou něžnost, přátelství, a oddanou lásku. Pomáhá nám otevřít srdce a projevit lásku, je považován za kámen srdce a lásky.
  • Malachit je silný ochranný kámen, u dětí se používá jako ochrana proti pádům. Ochraňuje na cestách, pohlcuje negativní energie. Pomáhá odstraňovat z těla toxické látky.
  • Ametyst je mimořádně mocný kámen s ohromnou ochrannou sílou, má vysoké spirituální vibrace. Má silnou léčivou a očistnou moc, zahání nespavost a noční můry, vyvolává klidný spánek a příjemné ozdravující sny. Je kamenem klidu, zahání stres a negativní emoce, tiší strachy, vztek, obavy a zlobu, zvyšuje naděje, zahání pocit viny, zbystřuje mysl.
  • Aragonit dokáže zesilovat energii a jako takový je vhodný při podpoře imunitního systému a odstraňování únavy.
  • Křišťál je univerzální, velmi účinný léčivý kámen. Uvolňuje, pohlcuje a reguluje energie a tím je uvádí do harmonie. Povzbuzuje v člověku samostatnost, pomáhá v duchovním vývoji. Odstraňuje negativní vlivy, zesiluje účinky jiných krystalů. Je vhodný pro všechny zdravotní obtíže.
  • Kalcit je zesilovač a čistič energie. Pomáhá nám překonat lenost, podporuje motivaci a dodává naději. Rozvíjí bystrý úsudek.
  • Rubelit posiluje vitalitu a vyrovnává energii, podporuje vnímavost, neutralizuje konflikty, odstraňuje smutek a pocity beznaděje.
  • Smaragd je silný ochranný kámen. Je také kamenem lásky, otevírá srdeční čakru. Přivolává štěstí, zlepšuje paměť, zajišťuje fyzickou a duševní rovnováhu. Spojuje nás, stejně jako aragonit, s přírodou a zemskou energií. Smaragd je též kamenem úspěšného podnikání.
  • Tygří oko je od pradávna používaný jako talisman proti nepřátelským myšlenkám a kletbám. Napomáhá při dosahování cílů. Dokáže rozlišit mezi božským přáním a tím, co opravdu potřebujete. Kámen vyrovnává činnost obou mozkových hemisfér.
  • Jaspis nabízí oporu a pomoc ve stresu, přináší klid a uvědomění celku. Používá se při léčbě, sjednocuje všechny aspekty života.
  • Býčí oko je kamenem vitální energie, úspěchu, růstu a bohatství. Odráží od svého nositele negativní energie a uklidňuje destruktivní emoce a deprese.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu