0
Doporučené Ostatní Recenze

Dotkni se Písku – sobota, den druhý

Ahoj všichni,

sobota je nádherný den, kdy obvykle víte, že se ráno nikam nespěchá. Mohla jsem si tak vychutnat nádherně teplé ráno, zpěv ptáků, psaní článku a nádhernou pohodu. Dokonce jsem si vytáhla potahy na zahradní houpačku a jen tak si seděla s knížkou a bylo mi fajn. Celá rodina vstala do toho nádherného rána s dobrou náladou, protože… jak by ne?

Na tohle jsem se moc těšila. Bosýma nohama, v tílku a kraťasech, jsem došla ke své bylinkové zahrádce, abych si nastříhala petrželku na chleba s tuňákovou pomazánkou. Omyla jsem bylinky, ustřihla jim stonky a nakrájela na kolečka ředkvičku. Hotové chleby jsem si pak ohromně vychutnala.

Hurá na kolo

Po snídani manžel vyrazil na kolo, měl v plánu delší výlet a já s dětmi jsem vzala plátna a malovaly jsme. Nanášení barev v sobě má něco kouzelného a relaxačního, co si užívám já i mé dcery.

Pak jsme trochu uklízely a já šla vařit oběd. Byla čína, takže jsem jen osmažila krůtí prso nakrájené na nudličky, zalila trochou sojovky, osolila, přidala vařenou rýži a zeleninu a voila! hotovo!

Manžel se vrátil na oběd a já vyjela na kolo na svůj malý výlet. Na kolo jsem se těšila už strašně dlouho, ale buď jsem byla nemocná, bylo hnusně nebo jsem nemohla najít cyklistickou helmu, která jako by se do země propadla. Nedávno jsem hledání vzdala a koupila si novou. Konečně jsem taky byla celkem zdravá, a v takovém počasí jsem opravdu chtěla někam vyjet. Vzala jsem to z Písku na Putim, okolo řeky, přes Soutok, což je velice krátký výlet, ale lepší než nic. Ráda bych si to protáhla okruhem třeba přes Ražice, Sudoměř a Kestřany, jenže jsem musela spěchat zpátky, protože odpoledne nás čekal v píseckém městském parku koncert kapely Sto zvířat, kterou máme rádi. Koncert byl součástí městských slavností, které začaly v pátek, a které budou doznívat ještě v neděli, ale to už tam nebude pro nás nic, co bychom rádi podnikli.

Sto zvířat

Po cestě jsme si koupili opět churros, protože pak ho už nejspíš jen tak mít nebudeme. Taky jsme si s manželem dali pivo (já samozřejmě ochucené nealko), holkám jsem koupila džus a šli jsme se usadit ke kašně, u které stálo pódium čili stage.

Sto zvířat je kapela, která hraje hudbu žánru “ska”, která je taková “ská-kavá” . Je to veselá energická hudba a textař kapely Sto zvířat ke skvělé muzice přidává neméně skvělý text. Vždycky obdivuji, jak je text nápaditý a originální a hudba skvělá. To ale není všechno! Myslím, že velký podíl na tom, že tuhle kapelu moc ráda vidím naživo, je komediální talent členů, zejména zpěváka a zakladatele Jana Kaliny. Vždycky se při jejich koncertech bavím!

Kapela vytáhla všechny ty známé pecky, co slýcháme v rádiu. Každý je zná a co jsem tak viděla, plno lidí si s kapelou zpívalo jejich texty. Hodně lidí trsalo, což je skvělé. Přijde mi, že písečáci občas bývají při takových akcích takový kameni, sedí jako pecky a ksichtí se, ale tentokrát to bylo jiné. Tancovali, zpívali, tleskali a výskali.

Na konci jsme si vyžádali s davem přídavek a dostali jsme ho! Když koncert skončil, šli jsme zpátky kolem všech těch stánků s pitím, dřevěnými předměty a těmi “vtipnými” čepicemi, kde mačkáte balonek a na čepici se hýbají uši. Byl horký den a u stánků s čínskými nudlemi to bylo ještě horší, tam šel žár od pánví. Dcery zklamaně přešly stánek, kde se malovalo na obličej. Už to tam balili a myslím, že se paní opravdu těšila domů.

Byly to fajn slavnosti, jsem zvědavá na příští rok!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu