0
Ostatní

Robert Irwin jako ochránce přírody a fotograf

Syn slavného otce (to určitě poslouchá neustále), ochránce a milovník přírody a také talentovaný fotograf, to je Robert Irwin.

Určitě si pamatujete jeho otce, Steva Irwina, který se proslavil jako “Lovec krokodýlů”, i když ne v tom nechutném významu jako jsou ti chlapy v reklamách na History Channel. Steve Irwin byl velký milovník a ochránce přírody. A aby rozšířil lásku ke zvířatům mezi všechny lidi, tak se podílel na naučných pořadech, kde vysvětlovat zajímavosti o každém zvířeti. A každé zvíře, jakkoli nebezpečné, hrůzu budící nebo hnusné, miloval a básnil o něm jako o nejkrásnějším, nejúžasnějším zvířeti na světě. Neustále dokazoval, že se správným chováním můžeme žít bok po boku se všemi zvířaty a nemusíme je hned hubit. Jeho nadšení a láska pro věc, přesněji pro zvířata, se zdála být až nakažlivá.

Bohužel se mu osudným stalo setkání s mořským živočichem, rejnokem. Ten jej při ve vodě během jednoho natáčení zasáhl svým ostnem. Osten si prý Steve ještě vyndal, ale pak upadl do bezvědomí, z něhož se už neprobral. Je to smutný konec, ale myslím, že on by to rejnokovi určitě za vinu nedával. Nejspíš by řekl něco o tom, jak si tenhle fantastický a úžasný mořský tvor bránil své teritorium a vnímal návštěvníky jako vetřelce a hrozící nebezpečí.

O čem ale chci mluvit teď není jen vzpomínka na Steva Irwina, ale chci vám představit jeho syna. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, seznamte se s Robertem Irwinem. Robert nepodědil jen úžasnou podobu se svým otcem, ale také lásku ke zvířatům a přírodě, k čemuž byl od dětství veden. Robert se účastní různých charitativních akcí na ochranu divoké fauny a aby rozšířil povědomí o různých zvířatech, chodí například do Talk show s Jimmy Fallonem. Doporučuji si video pustit, ten kluk mluví o každém zvířeti se stejným nadšením a láskou… no, jako jeho otec.

Více videí najdete na youtube.com.

Tady je ve stejném věku vyfocený Robert i Steve Irwin. To je podoba, co říkáte?

Robert Irwin je ale také talentovaný fotograf. Jeho fotky zvířat z různých zemí světa jsou velmi krásné. Fotí také lidi, architekturu či přírody. Ačkoli pravda je, že jeho webové stránky s fotkami by se rozhodně trochu vylepšit daly, fotit rozhodně umí.

Fotky převzaty ze stránky www.usmagazine.com a www.robertirwinphotos.com

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu