0
Recenze Vzhled

Top 5 krémů na ruce

Kůži na rukou mám suchou každou zimu a tak mažu, a kdo maže, ten jede! Mám několik krémů na ruce, ono se to u mě vždycky nějak sejde, něco si koupím, něco dostanu, znáte to.

Tohle je seznam pěti top krémů na ruce, které jsem kdy zkusila. Ale víte co nechápu? Používám různé hydratační krémy v jednom kuse, člověk by tedy čekal, že bude mít ruce jako hedvábí, a ono houby! Vždycky zase vyschnou! Jak je to možné?

U krémů na ruce mě zajímá pět věcí. Obal (co naplat, obaly prodávají, o tom bych jako grafik měla něco vědět), textura krému (a roztíratelnost), vstřebávání, vůně a účinek.

Vstřebávání a účinek mi u následujících pěti krémů přišel skoro stejný, já jsem jako houba, krémy se vstřebávaly výborně a účinek byl také stejně dobrý, proto se k tomu nebudu v následujících řádcích dál vracet.

L´Occitane

oficiální popis produktu:  Tento krém na ruce je díky vysokému obsahu bambuckého másla (20 %) zárukou ochrany, výživy a hebkosti pokožky rukou. Zanechává pokožku provoněnou sladkou a okouzlující vůní vanilkových květů. Bambucké máslo je dokonalou zkrášlující ingrediencí, kterou ženy ze subsaharské Afriky s oblibou používají k ochraně a výživě pokožky i vlasů. L’OCCITANE využívá ve svých produktech bambucké máslo již od 80. let 20. století. Jedná se o bambucké máslo z Burkina Fasa, které pochází z udržitelné fair trade spolupráce s ženami, jež se o jeho výrobu starají.

složení:  bambucké máslo (20%)

Jak to vidím já: Krém na ruce “vanilla bouquet” jsem si vybrala právě kvůli krásné vanilkové vůni. Textura krému je taková hutnější, ale pořád jde o krém.

L´Occitane je značka kvalitní přírodní kosmetiky, a proto jsem nečekala nic menšího, než skvělý výrobek, který si ráda znovu pořídím.

Kde koupím a za kolik? Cena krému je momentálně 220 korun za kus (30 ml). Koupíte na eshopu L´Occitane.

Manufaktura

oficiální popis produktu a složení: Regenerační krém s cennými přírodními oleji poskytuje úlevu pokožce rukou, kterou každodenně namáháme častým kontaktem s vodou a nepříznivými vlivy vnějšího okolí. Obsahuje zvláčňující a regenerační meruňkový olej, ideální k péči o jemnou, suchou a citlivou pokožku. Receptura tohoto výživného krému je dále obohacena o bambucké máslo, které má mimořádné ochranné schopnosti, hydratační olej z makadamových oříšků, výživný hroznový olej, hojivý a zklidňující panthenol a glycerin. Díky těmto cenným přírodním ingrediencím tak hluboce regeneruje a hydratuje pokožku, dodává jí intenzivní péči, pružnost a ochranu. Díky lehké konzistenci se krém rychle vstřebá a nezanechává na pokožce pocit mastnoty. Svěže ovocná vůně meruňky zanechá pokožku nádherně provoněnou.

Jak to vidím já: Další přírodní kosmetika. Z těchto pěti krémů na ruce nepatří mezi čistě přírodní kosmetické produkty Garnier a Sephora (přesněji Tonymoly). Manufaktura nabízí meruňkový krém na ruce (tedy krém s meruňkovým olejem a bambuckým máslem) s vyloženě opojnou vůní, lehkou krémovou a krásně roztíratelnou texturou a roztomilým obalem. Texturu krému bych přirovnala ke Garnieru, jsou podobné. Jestli máte rádi lehké krémy, doporučuji tyto dva.

Kde koupím a za kolik? Balení (100 ml) koupíte na stránkách Manufaktury za 159 korun.

Saloos

oficiální popis produktu: Bambucké máslo Karité pokožku dokonale hydratuje a přináší jí okamžitou regeneraci. Pravidelné každodenní používání másla pomáhá udržet její obranyschopnost, pružnost a vláčnost. Snadno a lehce se vstřebává, zanechává pokožku hebkou a prodyšnou. Dokonale ji promašťuje, zjemňuje suchou, popraskanou kůži i jinak problematickou pokožku. Skvěle regeneruje pokožku po opalování i zhojených popáleninách. Při větší zátěži (koupání, slunění, saunování) poskytuje máslo pokožce naprosto výjimečnou péči. Bio Karité 100% bambucké máslo pěstí a chrání pleť obličeje i celého těla. Čistý přírodní bioprodukt. Vhodný na tělo i obličej. 

složení: 100% bio bambucké máslo

Jak to vidím já: Tady se textura oproti předchozím krémům liší. Textura je spíše vosková, tužší, ale když se trochu zahřeje, dobře se roztírá. Co se týče obalu, ostatní čtyři produkty se mi v tomto ohledu líbí víc, mám-li být upřímná. Tento krém je univerzální, velmi vhodný nejen na ruce, ale také na chodidla, lokty a kolena. Na obalu zjistíte, že jde o 100%  bambucké máslo. Saloos vyrábí také podobný produkt, přímo určený na nehtovou kůžičku.

Kde koupit a za kolik? Na eshopu pilulka.cz seženete teď Bio Karité Bambucké máslo bio 50 ml za 99 Kč.

Obrázek jsem použila ze stránek Saloos, protože můj krém má mojí vinou poničenou nálepku na obalu a vůbec to nevypadá pěkně.

TONYMOLY

oficiální popis produktu: Hydratační krém na ruce změkčuje a do hloubky hydratuje kůži díky výtažkům z másla Karité a mléčným proteinům. Jemná banánová vůně přináší kůži libé, příjemné pocity.

složení: Water, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Butylene Glycol, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Urea, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cetearyl Glucoside, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Fragrance(Parfum), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Tromethamine, Ethylhexylglycerin, Milk Protein Extract, 1,2-Hexanediol, Disodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Yellow 5 (CI 19140), Yellow 6 (CI 15985)

Jak to vidím já: Nejlepší vlastností tohoto krému je jednoznačně jeho vůně. Sephora nabízí hydratační krém značky Tonymoly ve vtipném originálním plastovém obalu ve tvaru banánu. Má rovněž krásnou vůni, ani nevím jestli říct banánovou, ale určitě se dá říct příjemnou, sladkou. Trošku jako nějaká žvýkačka nebo tak něco. A také má příjemně krémovou strukturu. Jediné mínus je asi ten příliš malý otvor, kterým se vytlačuje krém ven. Já bych osobně ocenila větší.

Kde koupit a za kolik? Za balení (45 ml) zaplatíte na stránkách eshopu Sephory 220 korun.

Garnier

oficiální popis produktu a složení: GARNIER Krém pro velmi suchou pleť obsahuje ovocné mikrooleje z meruněk, oliv, avokáda a zrníček černého rybízu, které Vaši pleť zjemňují, vyživují a dlouhodobě chrání před vysušením. Bohaté a zároveň jemné nemastné složení se okamžitě vstřebává a zanechává pleť hebkou a hydratovanou.

Jak to vidím já: Tenhle krém už nemám, vypotřebovala jsem ho raz dva. Příjemná vůně, snadno se roztírá, taková lehká krémová textura.  A něžně růžová kulatá krabička s obsahem 200 ml. Perfektní kombinace.

Kde koupit a za kolik? Krém už není snadno k sehnání, v obchodech jej nahradily novější výrobky Garnier, ale jestli na něj někde narazíte, kupte a vyzkoušejte, je moc příjemný.

 

 

Také by se vám mohlo líbit...

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Aneta
    23.3.2018 at 6:16

    Ahoj, tak ten banánový také mám a krásně voní! 🙂 ale všechny neznám co tu máš, tak musím vyzkoušet 😉 jinak já mám dobrou zkušenost s krémem na ruce SOS od Cien. Ten je super, je hodně hutný, dávám si ho večer na ruce ( vždy je mám vysusene) a ráno je mám pěkně hebké! 🙂

    • Odpovědět
      Bára
      23.3.2018 at 6:35

      Ahoj, o tom SOS jsem slyšela, ale ještě jsem neměla možnost ho vyzkoušet. Ale určitě to napravím!

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu