0
Ostatní

A jsme zase doma

Mám děti doma. Pravda, jedno by mohlo chodit do školky, protože školka zavřená není, nicméně to druhé, které sotva nastoupilo do první třídy, to už do školy nesmí. Tak jsem se rozhodla nechat doma děti obě, protože budou spolu, lépe se zabaví a celkově mi to přišlo jako dobrý nápad.

Zjistila jsem, čemu se říká distanční výuka. Máme milou paní učitelku, která se nám snaží vyjít vstříc. Alespoň že tak. Já dělám s dětmi pořád něco, snažím se s nimi hodně chodit ven, děláme různé úkoly, vyplňujeme časopisy jako Sluníčko, Dráček nebo Puntík, lepíme, střiháme, povídáme si a malujeme. Zítra bych s nimi ráda upekla muffiny a chci vymyslet nějaký sport, aby se pořádně protáhly. Nemyslím si, že bychom se nudily, to ani náhodou. Pravda, nic moc nestíhám. Jsem prakticky pořád s dětmi a kromě vymýšlení programu pro ně, učení, vaření a úklidu nestíhám skoro nic jiného. A to jsem nedávno začala víc pracovat a víc malovat. No nic. Proto píši článek teď, v půl desáté večer, protože dřív jsem dělala jiné věci. Teď jsem ráda, když se během dne dostanu alespoň chvilku k malování. Začala jsem pracovat na svém prvním sketchbooku (česky skicáku, ale sketchbook “skečbuk” mi zní prostě líp). Příště vám ho snad ukážu.

Dneska se mi stala vtipná věc. Od šesti hodin večer bylo online živé vysílání s Krasopiskou, měli jsme vytvářet akvarelem věneček s nápisem podzim. Málem jsem na to zapomněla, připojila jsem se až v 18.20, ale stihla jsem udělat roztomilý malý věneček a začít se mořit s písmem (které mi vůbec nejde), když se mě manžel zeptal, co děti a večeře. Bylo skoro sedm hodin a nejvyšší čas ohřát špagety od oběda. Skočila jsem k plotně, když tu mi došlo, že tam nemusím stát nadarmo a míchat špagety, když můžu zároveň alespoň dokoukat vysílání. Pustila jsem si zase notebook, připojila se, ale – zapomněla jsem si vypnout mikrofon. Špagety jsem párkrát pohodila na pánvi a z plného hrdla zařvala přes celý byt Pojďte papááááát!!!!!

Myslím, že slečna (paní) Krasopiska v tu chvilku zažila nepříjemný šok a tímto se jí opravdu velmi omlouvám. To je tak, když chcete stíhat všechno, no. Kamarádka měla prý podobný problém, zase omylem zapnula kameru než mikrofon a tak si říkám, že tohle byla pro slečnu Krasopisku asi velmi zajímavá hodina 😀 😀

Včera jsem viděla zprávy v televizi. Na čt1. Dívám se na zprávy velmi vzácně, protože mě prakticky vždycky vyděsí, vydeptají, zaskočí a znechutí. A včera se jim to podařilo opravdu výborně. Po zbytek večera jsem byla vyloženě v šoku z toho všeho. Nejen z covidu, který je teď hlavním tématem, ale bylo toho mnohem víc. Ani na to nechci myslet.

Mějte se všichni krásně, mě čeká skládání prádla, chystání recenze a receptu na báječnou Bebe buchtu a pak si buď pustím něco s manželem v televizi (ale rozhodně ne zprávy) a nebo si budu malovat. Asi to závisí na tom, jak budu unavená, protože malovat, když se vám rozjíždí oči do všech stran, to se prostě nedá. 😀 Mějte se krásně a zatím ahóój!

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu