0
Doporučené Recenze

Tradiční česká říkadla

Pec nám spadla, pec nám spadla… pamatujete? Už je to nějaká chvíle, co jsem se sama učila podobná říkadla, teď se je učí mé děti. Koloběh života. Abych mohla říkadla s dětmi doma opakovat, a sama si také osvěžila paměť, přibyla do naší knihovny po knížce Tradiční české písničky i knížka Tradiční česká říkadla.

Knížka Tradiční česká říkadla je krásná. Designem spadá do celé série knih od nakladatelství Grada, které jsou ilustrované od Josefa Lady. Díky těmto ilustracím z obálky, i ze samotných stránek, sálá česká nálada, tradice a pohoda.

Můj názor

Kombinace ilustrací Josefa Lady, jeho stylem zdobených nadpisů a číslování stránek, i výběr těch nejznámějších českých říkadel dělá z Tradičních českých říkadel krásný a naučný kousek. Také máte malé děti doma? Nechcete mávnout rukou nad jejich vzděláním a vědomostmi? Ano, i učení říkadel patří mezi základy, které můžete se svým potomkem v klidu doma trénovat. Co třeba se společně naučit říkanku, kterou pak předvedete přes Skype babičce? Kterou dítě předvede paní učitelce? Zabavte děti doma i jinak, než že je posadíte před televizi. Říkanky jsou krátké a často se rýmují, čímž se i snáz učí. Děti navíc jistě zaujmou i mnohdy vtipné ilustrace (třeba když zajíc z říkanky Běžel zajíc kolem plotu dělá “dlouhý nos”).

Knížku Tradiční česká říkadla doporučuji všema deseti, je krásná a najdete v ní ty nejznámější říkadla a jako bonus i krásnou vystřihovánku “ze statku”. Vhodná je i pro maličké děti.

Ukázka

Bonus – vystřihovánky z českého statku

Součástí knížky je i bonusová část, několikastránková vystřihovánka s motivy z českého statku.

Další knížky

Podívejte se, jak vypadají podobné knížky (také s ilustracemi Josefa Lady) od nakladatelství Grada (značky Bambook), na které jsem již psala recenze. Například:

O knížce

Knížka Tradiční česká říkadla je krásná, má 56 stran a na nich 40 nejznámějších říkadel, pevné desky a nádherné ilustrace od Josefa Lady. V bonusové části se nachází vystřihovánky. Vydalo ji nakladatelství Grada pod značkou Bambook, která je zaměřena na literaturu pro děti a mládež. Za knížku tímto nakladatelství velice děkuji. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu