0
Ostatní

Písek je samá novinka

Tak se letos můžeme těšit nejen z nového KFC, ale také sjezdovky na Hradišti a krásné nové lávky přes řeku. Lávku jsem byla s dcerami pořádně prozkoumat včera, otevřená byla nedávno a ještě se stále dodělávají detaily. Přejít přes ni ale můžete. Na té straně, kde je písečákům známá hospůdka “u Smetáka”, část města zvaná Hradiště nebo také továrna Jitex, je cesta kolem řeky v jakémsi opravném procesu, takže se to musí trochu obcházet. Přesto jsem ale u lávky včera potkala plno lidí.

v dálce… bagr v cestě

Den předtím jsem byla lávku okouknout taky, ale s manželem na kole. Na lávku vedou jak schody, tak nájezdová plocha (pro kola, vozíčkáře, kočárky a tak). Jenže na nájezdní ploše někdo pracoval, tak jsme kola snesli po schodech. Když jsem scházela schody já (manžel byl napřed a už vyjížděl kopec), tak jeden dělník se na mě otočil a povídá ,,Ať to tady tím kolem neodřete!”

To mě docela pobavilo. Řekl tomu pánovi někdo, že se po těch schodech bude chodit? A jak bych to mohla odřít, když kolo nesu? Maximálně, že by mi štrejchla pneumatika po schodu, a pak si samozřejmě ten katastrofální dopad neumím ani představit, nejspíš by se lávka otřásla v základech a celá by se sesypala do řeky! Ach jo…

Druhý den s kočárkem jsem už po schodech nemusela, ten dělník co něco dodělával měl asi doděláno a nájezdová plocha byla přístupná. Bez keců.

Lávka je bytelná. Je to spíš takový most. Po obou stranách jsou drátěné sítě, takže žádné dítě (snad) nepropadne. Stejně jsem byla ale jako ostříž, mladší jsem raději připoutala do kočárku a starší držela za ruku. Bylo teplo a krásně, i když na lávce byl celkem silný vítr. Na začátku i na konci jsou moc pěkná místa k posezení. Celkový design je podle mě překrásný, z lávky sálá elegance. Možná to zní zvláštně, ale prohlédněte si ji sami, jistě mi dáte za pravdu.

Není pochyb, že tady je umístění lávky výborný nápad. Prý po ní písečáci v těchto místech toužili už od první republiky. Kolik je na tom pravdy, to nevím, ale mám teď nádherný okruh na procházky a lidi z Hradiště si teď na plovárnu u Václava seběhnou raz dva.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu