0
Doporučené Recenze

Recenze románu Jak být šik v Paříži

Pro dnešní recenzi jsem si vybrala nový román s názvem Jak být šik v Paříži.

O čem Jak být šik v Paříži vlastně je

Nenáročné romány, to je něco, co se výborně hodí před spaním na odreagování. Můžete na chvilku vypnout a odplout do světa někoho úplně jiného. V tomto případě se ocitneme v Paříži, kde vládne důrazný diktát módy. Hlavní hrdinka Capucine a její kamarádka Karine (která víceméě po zbytek knihy vystupuje pod zkratkou K.) se rozhodnou psát blog Chic, díky kterému se snaží ženám pomoci se nejen orientovat ve světě módy, ale také podpořit jejich vlastní já. Blog má brzy obrovský úspěch a objeví se i nabídka na účinkování v novém televizním pořadu s názvem Blog Story. To přinese nejeden problém autorkám blogu, které se snaží zůstat v anonymitě. A nějaký chlap se tam samozřejmě mihne taky. 😀  To jen tak ve zkratce.

Můj názor

I když příběh knížky Jak být šik v Paříži je dobrý a líbila se mi i originální přirovnání a obraty, které autorka používá, sem tam jsem se ztrácela v dialozích, které mi občas přišly trochu nepřirozené a matoucí. Také nejsem velkým příznivcem doplňování českého překladu anglickými výrazy. Třeba chápu Jackovo darling (to totiž, jak předpokládám má být otravné), ale deal desetiletí už mi třeba nesedí. Může to ale být jen můj pocit, možná právě tohle sedí k postavám, se kterými jsem se bohužel nedokázala tolik ztotožnit, jako třeba s postavami z knih Julie Caplinové. Nicméně, chtěla jsem zkusit něco nového a tohle rozhodně nové bylo. Pařížský svět módy a dámy, jež se v něm nachází, mají svůj styl, svůj jazyk a své chování, pro mě vytvářely nové kulisy pro představivost. Celkem vzato se mi knížka líbila a dobře se mi četla, měla jsem ji “sfouknutou” během velmi krátké doby.

O knížce

Knížka Jak být šik v Paříži 232 stran rozdělených do 36 kapitol, epilogu a slova autorky. Napsala ji Marianne Levy a vydalo nakladatelství Grada pod značkou Cosmopolis. O překlad se postarala Hana Davidová a obálku vytvořil Jiří Pros. Za knížku velice děkuji. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu