0
cestování Doporučené Recenze

Knižní recenze veselého průvodce pro milovníky Kempování s názvem Kempiči

Ahoj moji milí čtenáři a milovníci kempování,

mám tu pro Vás knižní recenzi, kde můžete nahlédnout do stránek novinky s trefným názvem Kempiči: (ne)postradatelný rádce pro milovníky kempingu.

Anotace

Tak schválně! All inclusive dovolená v neskutečně buržoazním hotelu *****, nebo plátěný stan, spacák a rozvrzaný šlapadlo? Pokud volíš za bé, jsi blázen. A to se nám líbí! Rozhodli jsme se vyrazit do kempů po celé naší vlasti a náležitě je ohodnotit. Co na tom, že jsme byli kempováním zcela nepolíbení, a jen postavení stanu nám obvykle zabralo půl dne. V knížce se sice nedozvíte, jak si udělat z kovového ramínka vopejkátko na buřty nebo z plechovky od konzervy vysavač, ale i tak by měla být naše vědecká publikace povinnou četbou každého milovníka poctivého kempinku. Čeká vás nejen spousta zábavy, ale také množství kvalitních rad, tipů a triků, jak si užít nebo přežít české kempy. Je to jediná opravdová bible pro vyznavače plátěných domečků!
K našemu velkému překvapení se do projektu zapojila také Televize Seznam, která každý týden dokumentovala naši snahu o přežití „v džungli tuzemských rekreačních zařízení“. Tak rozbal karimatku, zapni moskytiéru a přečti si těžko uvěřitelné příhody ze světa, kde je žeton do sprch cennější než život!

Můj názor

Potěšilo mě, že klasické suché průvodce let minulých nahradila tato humorná příručka, která popisuje kempování několika mladých mužů s hravou duší. Hned na začátku musím říct, že je to sranda, krásně humorně napsaná knížka zvedne člověku náladu a pro čtení do kempu (ale i na pláž, do parku nebo kamkoliv jinam) je zkrátka perfektní.

Kniha Kempiči obsahuje i barevné fotografie, které ilustrují zrovna popisovanou situaci a čtenáři tak dokreslí krásně představu. Vojtěch Říha popisuje snahu svou i svých kumpánů o vytvoření seriálu o kempování, popisuje zážitky během i mimo natáčení a hodnotí upřímně a bez velkých skrupulí kemp za kempem. Soustředí se jak na ubytování, tak hygienické podmínky, možnosti stravování nebo rekreačních sportů. Vše okusil s kamarády na vlastní kůži a nyní o tom barvitě vypráví na stránkách tohoto průvodce. Za mě jednoduše palec nahoru. 🙂

O knize Kempiči

Knihu Kempiči napsal Vojtěch Říha. Kniha má 200 stran, měkké desky a celobarevné fotografie. Vydalo ji nakladatelství Grada, a já jim tímto za výtisk velice děkuji. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu