0
Recenze

Zmrzlina k snídani

Novinkou nakladatelství Grada je kniha Zmrzlina k snídani. Pojďme se na ní podívat. 🙂

Anotace (oficiální popis knihy)

Kolikrát jste zatoužili po návratu do doby, kdy bylo všechno jednodušší? Kdy vás netížila břemena dospělosti? Napadlo vás, že život by mohl být mnohem jednodušší, kdybyste znovu byli dítětem? Tak buďte!

Připomeňte si znovu radost a bezstarostnost a pomocí svého vnitřního dítěte zlepšete svůj dospělý život!
Nebojte se radovat se z maličkostí, požádat o pomoc a mít doma plyšáka, ke kterému se můžete přitulit, když je vám smutno.

Udělejte si čas na hraní jen proto, že chcete.
Čtete si, protože chcete!

 

Můj dojem

Čtu různé žánry a mám takový dojem, že jsem tu už zmiňovala, že si občas ráda přečtu i nějakou motivační knížku nebo knihu, která se věnuje lidské psychologii. Právě protože Zmrzlina k snídani není první motivační kniha, kterou mám v ruce, vím přibližně co mám čekat. A nepletu se. I tato kniha ve své podstatě opakuje, že se máme mít rádi, máme naslouchat vnitřnímu já (svému vnitřnímu dítěti), dovolit si prožít své emoce a neohlížet se donekonečna na to, co na to řeknou lidé okolo.

Zmrzlina pro duši má sympatickou světle modrou obálku. Obsah je založený na pozorování dětí, které autorka v Anglii hlídala. Používá tyto děti a jejich chování jako příklady, ukazuje, co se díky nim naučila. Umění vášnivě prožít různé emoce, umění oprostit se, odpustit a jít dál. Láska k vlastním zájmům bez ohledu na názory ostatních. Upřímnost k sobě samé. To, že si děti umí každý den užít a zároveň si dobře odpočinout. A tak dále.

I když mi kniha nepřišla příliš objevná, je hezky napsaná, dobře se čte a připomene jednu důležitou věc – mít se rád a podle toho jednat. Způsob, kterým autorka ke čtenářům promlouvá, je velmi bezprostřední. Nebojí se ani drobných nadávek (např. proboha…) nebo infantilního oslovení čtenáře (např. broučkové…).

Kniha Zmrzlina k snídani je příjemné čtení, které si dává za úkol vzbudit v čtenářích lásku a přijetí sebe samé (nebo samého) takové, jací jsme.

O knize

Knihu Zmrzlina k snídani napsala Laura Jane Williamsková, vydalo ji nakladatelství Grada, má 240 stran a měkké desky. Nakladatelství Grada za tuto knihu velice děkuji.

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu