0
Ostatní

Do Vánoc jen krok

Krásné pondělí! Z Talpressu mi přišla zpráva, že vyšla další kniha od Terryho Pratchetta – Pračlověk, který cestoval časem. Terry už bohužel není mezi námi a tohle je spíš sbírka jeho ranějších prací, stejně jako tomu bylo v předchozích knihách od Talpressu – Draci na hradě RuinovFalešný plnovous vánočního dědečka a Ježibabin vysavač.

Talpress: Povídky, které najdete v této knize – a které byly vybrány z nejlepších Terryho prací pro Buck Free Press a Western Daily Press, když jsme je pouze vyhrabali z almary a lehce přeleštili – neobsahují žádné velké zelené zubaté potvory, ale je tam ten pán, co si stavěl v kůlně raketu, stejně jako králové a starostové, chlupatý neandrtálec, nebojácný luční koník, Krysař, špetka cestování časem a velká spousta vzrušujících výprav – pod mořskou hladinu i do vesmíru. 

Teď už je knížka na cestě ke mě, nemůžu se dočkat! Ještě číhám na dvě knihy, Čajovnu v Tokiu od Julie Caplinové a na Lovce monster 7 – Ochránce od Larryho Correi. ♥

Vánoční přípravy mám celkem zmáknuté, máme koupený stromek, který budeme zdobit nejspíš o vánočním ránu, mám hotové kokosky z bílků a kakaová vosí hnízda neboli včelí úly a nějaké cukroví z Lidlu. Také mám v lednici dva válečky těsta na vanilkové mandlové rohlíčky, které upeču v následujících dnech. Pár vánočních dekorací už máme rozmístěných po bytě, prskavky jsou nakoupené, dárky (až na dva) zabalené a po rodině rozdané, maso z farmářského obchodu objednané a zítra ho půjdu vyzvednout, aby všechno bylo jak má. Ještě se chystám umýt koupenu, vyzkoušet a vyžehlit nový ubrus z Pepca, vyklidit dceři skříň s oblečením, utřít prach a vytřít podlahy. Pak už jen pohodička, Vánoce. Ještě nás tedy čeká jedna záležitost – montování stromečku do stojánku, což doufám, že nebude takový horor jako vloni. 😀

Co se týče malování, odhaluji tajemství a krásy akvarelu, pořád mám rozdělaný jeden portrét psa (akrylem) a zjišťuji, jak si lidé vedou blok (papírový), kterému se říká bullet journal. Takovýto blok slouží z různým zápiskům a pomáhá například monitorovat plnění různých cílů a plánů. Určitě se o tom tady na blogu ještě dočtete. 🙂 Jak se máte vy? Zvládáte vánoční přípravy podle svých představ? Je něco, na co se opravdu moc těšíte? Mějte se krásně, já jdu ještě vyvětrat děti na houpačky, tak ahoóój!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu