0
Domácnost Doporučené Návody Recenze

Dbáte na zdraví a ekologii? Vyzkoušejte pro výrobu svíček sójový, olivový a kokosový vosk ze Svickovna.cz

Svíčky jsou mnohem víc než jen zdrojem světla. Díky svým vůním a plaménku dokážou vytvořit příjemnou atmosféru pro relaxaci.  I samotná výroba svíček může být relaxačním koníčkem i způsobem, jak si vytvořit vlastní vonné dekorace, přesně podle svých představ a potřeb. V dnešní článku si představíme tři druhy přírodního vosku pro výrobu svíček – sójový, olivový a kokosový z e-shopu Svickovna.cz.

Proč volit přírodní vosky ze Svickovna.cz?

Všechny uvedené vosky jsou přírodní a výroba svíček z nich je tedy šetrnější k planetě. Pálení těchto svíček neprodukuje zdraví škodlivé látky, jak je tomu u mnohem známějších parafínových svíček. Parafín  se získává se při destilaci ropy nebo krystalizačním odparafínováním dehtu z hnědého uhlí. To nezní nic moc, že? Přírodní vosky ale nejsou ekologičtějším řešením na úkor kvality. Naopak. Mnohé svíčky z těchto vosků budou hořet déle, snáze se připravovat, lépe vypadat a více vonět, díky schopnosti lépe uvolňovat přidané vonné látky. Jednoduše řešeno – kokosový, olivový i sójový vosk ze svickovna.cz je lepším řešením, ať už pro uživatele nebo i samotné pro výrobce svíček.

Kokosový vosk pro výrobu svíček

Zářivě bílé a 100% přírodní kokosové vosky od výrobce EcoCoco nabízí vyšší teplotu hoření, díky čemuž svíčka vydrží hořet déle. Další výhodou tohoto vosku je jednoznačně fakt, že hořením neprodukuje zdraví škodlivé výpary. Tyto vosky můžete koupit ve dvou variantách podle typu použití (EcoCoco ContainerBlend a EcoCoco Pillar).

EcoCoco ContainerBlend: Kvalitní vosk pro svíčky v nádobkách

Pro ty, kteří hledají kvalitní a ekologický vosk pro výrobu svíček v nádobkách, přichází  jako ideální volba EcoCoco ContainerBlend. Co je na něm tak výjimečné? Začněme tím, že je plně veganský a neobsahuje žádné živočišné produkty. Jinak řečeno, je šetrný k naší planetě.

EcoCoco ContainerBlend se pyšní 100% přírodním složením, které zahrnuje kokosový vosk a další přírodní látky. Tato směs neobsahuje geneticky modifikované složky, sójové, palmové ani parafínové produkty. To znamená, že můžete tvořit svíčky s klidem, aniž byste měli obavy ze škodlivých chemikálií. Vosk EcoCoco ContainerBlend se snadno používá, stačí ho jednou nalít a dobře přilne ke sklu. Tato směs zvládne až 12 % vonného oleje, což dává prostor pro vaši kreativitu při vytváření jedinečných vůní.

Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme EcoCoco ContainerBlend roztavit na teplotu přibližně 70°C a vylít při teplotě cca 60°C. Doba tuhnutí je 48 hodin. Nezapomeňte vyzkoušet různé kombinace vosku, vonných olejů a knotu, aby vaše svíčky byly dokonalé.

EcoCoco ContainerBlend je více než jen vosk – je to základ pro tvorbu krásných a ekologických svíček, které poskytnou vůni a atmosféru do vašeho domova. S touto přírodní směsí můžete být kreativní a zároveň ohleduplní k životnímu prostředí. Nechte vaše svíčky hořet a rozjasnit váš den.

 

EcoCoco Pillar: Kvalitní vosk pro výrobu perfektních válcových svíček

Pokud hledáte ideální směs pro výrobu válcových svíček, EcoCoco PillarBlend je tím pravým řešením. Tato speciálně vyrobená směs nabízí kvalitu, ekologičnost a mnoho možností pro kreativitu.

EcoCoco PillarBlend je převážně vyroben z kokosového vosku a přírodních přísad, což zajišťuje nejen výborné hoření, ale také šíření vůně. Co je ještě lepší, tato směs neobsahuje žádné živočišné produkty, geneticky modifikované složky, sóju, palmové ani parafínové produkty. Je to ideální volba pro vegany a ty, kteří dbají na ekologii.

EcoCoco PillarBlend dodá vašim svíčkám úžasnou vůni jak při hoření, tak i při studeném stavu. Vytvoří zářivě bílou barvu, což je důsledek použití kokosového vosku, a zanechává hladký povrch s jemným leskem. Stačí jedno nalití a vosk se snadno vyjímá z forem. EcoCoco PillarBlend je navržen pro vonné látky s koncentrací mezi 5 a 12 %. Doporučujeme používat vonné látky, které jsou speciálně vyvinuty pro použití s přírodními vosky.

Více o výrobě svíček z EcoCoco PillarBlend.

 

Sójový vosk pro výrobu svíček

Výrobce EcoSoya přichází se zcela přírodním a biodegradovatelným voskem, vyrobeným ze sójových bobů.  Hoří déle a jeho použití neškodí přírodnímu prostředí ani nám, zvláště v porovnání s běžnými svíčkami z parafínu. Zároveň sójový vosk má schopnost lépe uvolňovat vonné látky. V nabídce je EcoSoya CB-Advanced, EcoSoya Classic, NatureWax C-3, EcoSoya CB-135, EcoSoya Melt a EcoSoya Pillar.

Varianty vhodné pro výrobu svíček v nádobách vynikají skvělou přilnavostí. Patří mezi ně:

Varianty vhodné pro odlitky

EcoSoya Melt

Zatímco ostatní produkty se dělí na ty, které nejlépe využijete pro odlévání svíček do nádob a ty, které budou stát samostatně, EcoSoya Melt je vhodný pro voskové odlitky. Skvěle uvolňuje vonné složky, dá vyniknout barvám a snadno se vyjímá z formy. Jeho krémově hladká struktura působí krásně u svíček nejrůznějších tvarů.

EcoSoya Pillar

Ze sójových vosků je pro výrobu samostatně stojících válcových svíček a voskových odlitků vhodný EcoSoya Pillar, který vznikl jako ideální materiál pro sloupkové svíčky z forem a voskové odlitky. Má, stejně jako EcoSoya Melt schopnost výborně uvolňovat vonné složky a výsledné odlitky mají krásný hladký povrch.

Olivový vosk pro výrobu svíček

Výrobce EcoOlive vyrábí 100% přírodní olivové vosky. Nabízí variantu pro svíčky v nádobách EcoOlive ContainerBlend a variantu pro výrobu sloupcových svíček z forem EcoOlive Pillar. Tyto vosky neobsahují sóju ani palmový olej, jsou 100% přírodní a tedy veganské a biologicky rozložitelné.

EcoOlive ContainerBlend

Směs EcoOlive Container je skvělá pro výrobu svíček v nádobách, povrch hotových svíček je hladký a jemně se leskne. Mimo krásný vzhled se ale vyznačuje dalšími oblíbenými vlastnostmi, jako je skvělý rozptyl vůně (a to za tepla i za studena a hladkým povrchem s jemným leskem. Vyžaduje pouze jedno nalití a snadno se čistě odstraňuje z forem.

EcoOlive Pillar

Pokud hledáte perfektní směs pro výrobu samostatně stojících svíček, vyzkoušejte EcoOlive PillarBlend. Tato směs je 100% přírodní olivová vosková směs, mix olivového vosku a přírodních přísad, které nabízí lepší hoření, snazší vyjmutí z formy a lehčí uvolnění vonných složek za tepla i studena. I tato varianta pomáhá vzniku krásně hladkých svíček s jemným leskem.

Práce s tímto voskem je jednodušší, protože stačí jen jedno nalití a snadno se v něm rozpouští barvy (které jsou určený pro výrobu svíček a rozpustné v oleji) a vůně. Ve směsi může být až 12 % přírodních vonných olejů, takže můžete směle experimentovat při hledání ideální vonné kombinace pro své svíčky. Při výrobě se používají pouze přírodní produkty a nebyly ani žádné testy prováděny na zvířatech.

Závěrem

Období svíček už je tu. S šedými dny, brzkým stmíváním a pozdním rozedníváním je pálení svíček oblíbenou činností. Světlo svíček má dobrý vliv na naši psychiku, protože nám v období podzimu i zimy chybí světlo. Svíčky umí vytvořit kouzelnou romantickou atmosféru každý den a pokud k nim zvolíte i příjemnou vůni, budete mít domov hned o něco příjemnější. Při výrobě a následném pálení svíček z vosků od svickovna.cz dbáte na ekologii i své vlastní zdraví, což je myšlenka, která mě vyloženě těší. ♥

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu