0
Doporučené Recenze

Jaká je kniha 151 příběhů na stezce Českem od Lucie Kutrové

Mezi mnou a klávesnicí je naše kočka Mika, a kdo ví, proč se zrovna teď chce strašně mazlit. Asi proto, že ví, že budu psát “o nějakém psovi” a jeho paničce. No nic Mikeši, běž si najít jinou zábavu, tohle prostě chci napsat, protože čtenářům by kniha 151 příběhů na stezce Českem rozhodně neměla ujít!

Potom, co jsem odhodlaně shodila kočku z klína, se ta potvora do minuty vrátila, vrní ještě víc a dělá na mně psí… tedy kočičí oči. Je tak rozkošná, že to vzdávám a nechám ji, ať mi tu překáží. Ruce mám dlouhé jako opice, konečně mi to k něčemu je, tak to snad napíšu i takhle.

O čem je kniha 151 příběhů na stezce Českem

Možná bych spíš měla říct bichle, protože tahle věc má 432 stran, spoustu textu, kreseb a krásných fotek. Je naditá, především zkušenostmi z chození po krásných českých stezkách. V knize najdete popsaných přes 2000 km cest po kouzelných místech české krajiny. Hlavními hrdiny vyprávění jsou autorka Lucie Kutrová a její čtyřnohý parťák Marvel (právě do mě kočka zatnula drápek), kteří spolu všechny tyto cesty prošli a přináší popis cesty, vlastní zážitky, tipy a zajímavá pozorování.

V knize jsem navíc našla tenhle krásný oboustranný checklist!

Můj názor

Lucka vypadá jako super holka. Z toho, jak píše (i když ona prý namluvila při chůzi nahrávku a kámoši ji převedli do psané podoby – geniální), mám pocit, že to bude vážně prima sympatický člověk, který se nebojí jít vstříc dobrodružství a zároveň má srdce na správném místě. Její počáteční vyprávění o babičce a dalších členech rodiny mě dojalo. Moc se mi líbí, jak se vyjadřuje, a knížka mě bavila, od začátku do konce. Člověk si řekne, že je tam toho textu vážně dost, ale když se pustíte do čtení, rozeběhne se vám její vyprávění před očima jako dobrý film.

Marvel bude taky super. Kéž by naše Happy dokázala takhle poslouchat, říkala jsem si, když jsem četla o tom, jak Marvel šel na silnici u nohy, přiběhl na zavolání a vůbec se choval jako slušný pes! (Mika se rozhodla opustit můj klín). Vyprávění o všem, co ti dva zažili se mi strašně líbilo. Jako bych tam byla s nimi. Hergot fix krucajs element, já si snad budu muset taky jít něco vyšlápnout. Už se vidím, jak se kochám výhledem na krásnou českou krajinu. Lucie živě popisuje nejen idylku, ale i strasti a útrapy, které ji a Marvela při cestě potkaly. Protože je očividně optimista a holka do nepohody, nikdy ji nic výrazně nerozhodilo (pokud nepočítám rozchod s bývalým přítelem a smrt babičky). Vypadá to, že vždy jen pokrčila rameny a šlapala si i s Marvelem vesele dál. Říkám, že to vypadá na prima holku.

Listovat knihou, číst ji a kochat se fotografiemi z cest mě skutečně moc bavilo. Už se sháním po dalších knihách této turistky a autorky Lucie Kutrové. Knížku vřele doporučuji všem. Nejen proto, že se skvěle čte, ale třeba vás i inspiruje k vlastnímu výšlapu.

O knize 151 příběhů na stezce Českem

151 příběhů na stezce Českem napsala Lucie Kutrová, mapky vytvořil její bratr Martin Kutra, obálku zpracovala Veronika Lahodná, ilustrace Michaela Sušická a mapu na předsádku vytvořila Jitka Rauchová. Kniha má pevné desky, 432 stran a je doplněna krásnými barevnými fotografiemi a praktickými mapkami. Vydalo ji nakladatelství Euromedie pod značkou Universum, a tímto jim za výtisk moc děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu