0
Doporučené Recenze

Bílá vlčice (knižní recenze)

Ahoj všichni,

dnes se podíváme na knížku pro děti a mládež s názvem Bílá vlčice, kterou napsala Vanessa Walderová.

Anotace

V údolí řeky právě zuří prudká bouře, když se v noře narodí pět vlčat. Jako poslední přijde na svět maličká vlčí samice a dostane jméno Pětka. A právě ona si umíní, že se stane tou největší lovkyní ze všech vlků. Smečka je její rodinou, chrání ji a učí odvaze i moudrosti. Jenže jednoho dne přijde pohroma, která vlčici připraví o domov. Pětka musí opustit své rodné údolí a vydat se sama do světa plného nebezpečí a dobrodružství. Jediný, kdo jí dál věrně stojí po boku, je její přítel havran Raak. Protože sám je i ten největší a nejchytřejší vlk ztracený.

Můj názor na knížku Bílá vlčice

Bílá vlčice je dobrodružná knížka, která se bude dětem a mládeži výborně číst. Má trochu větší písmena, krásné řádkování, je přehledná a nepřeplácaná. V textu se tak dá krásně orientovat. Styl, kterým je napsána, je rovněž velmi příjemný a čtivý. Stejně jako příběh o vlčici a jejím dobrodružství. Líbí se mi, jak příběh začíná zrozením hlavní hrdinky. Dostala jméno Pětka, jako páté narozené vlče, se kterým ale nikdo nepočítal. Přesto ji však vlci okamžitě přijali a žili tak, jak vlci žijí – jako smečka. Příběh Pětky, její rodiny a jejích přátel navazuje na dobrodružství, kdy Pětku požár vyžene od její smečky pryč a ona hledá své místo ve světě. Odhodlaná stát se nejlepší lovkyní objevuje překážky a zdokonaluje tréninkem své schopnosti. Je to krásný příběh o vlcích, o přátelství a přírodě.

Pokud to mám shrnout, řeknu, že jsem si knížku Bílá vlčice (a její čtení svým dětem) moc užila. Je to pěkná knížka a věřím, že potěší dobrodruhy, co hledají knížku, která se dobře čte, i u vás. Ilustrace jsou velmi zdařilé a za hezký považuji i font pro nadpisy kapitol. Na konci najdete také zajímavosti, jako například, jestli se havrani skutečně přátelí s vlky nebo co máte dělat, když vlka potkáte.

O knize Bílá vlčice

Knihu Bílá vlčice napsala Vanessa Walderová a přeložila Eva Kadlecová. Knížka má měkké desky, 200 stran a černobílé ilustrace, pokud nepočítám barevnou obálku. Ilustrace zpracovala Simona M. Ceccarelliová. Vydalo nakladatelství Grada pod značkou Bambook, kterým tímto za výtisk upřímně děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu